Pár žhavých novinek, které najdete už příští týden na Netflixu

Pár žhavých novinek, které najdete už příští týden na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Japonská animovaná tvorba má ve světě velký ohlas a slouží jako vzor a inspirace ostatním tvůrcům. Humorný příběh o požitcích v lázních přivádí na obrazovky trochu popleteného hrdinu, který ani netuší, že se stal cestovatelem v čase.

Thermae Romae Novae

  • Japonský animovaný seriál 2022, 11 epizod první série, premiéra 28. března
Lucius, Zdroj: Netflix Media Center

Mistrovské dílo Mari Yamazaki Thermae Romae je konečně adaptováno do původního animovaného seriálu. Sama Mari Yamazaki se také podílela na tvorbě seriálu.

Římská říše stála na vrcholu starověkého světa. Pro Římany, kteří přinesli slávu svému národu, byly lázně nezbytnou součástí jejich života. Lucius jde ve stopách svého otce a dědečka, aby se stal návrhářem lázní. Když je však vyhozen, protože jeho designové nápady jsou považovány za příliš zastaralé, Luciusova budoucnost jako návrháře lázní je ohrožená. 

Jednoho dne je nasán do velké kanalizace ve veřejných lázních a končí v peřejích, které ho dopraví do moderních japonských lázní. Lucius netuší, že cestoval časem, je dojatý japonskou kulturou lázní, včetně nástěnných maleb a ovocných mléčných nápojů. Tyto předměty, které umocňují zážitek z koupání, přináší zpět do starověkého Říma a stává se oblíbeným návrhářem lázní.

Battle: Freestyle

  • Norský film 2022, 1. dubna 2022

Battle: Freestyle je pokračováním norského tanečního celovečerního filmu Battle a vychází z knihy mezinárodně uznávané spisovatelky Maji Lunde. Film produkují Pl Red (Paasan) a Christian Frederik Martin (Friland), režíruje Ingvild Søderlind a scénář napsala Martina Cecelia, nadějná debutující spisovatelka

Amalie a její přítel Mikael žijí skromně v malém bytě v Oslu a sní o kariéře ve světě tance. Když je jejich taneční skupina „Illicit“ vybrána, aby soutěžila v renomované taneční soutěži v Paříži, konečně dostanou příležitost. V Paříži se život začíná zamotávat. Mladí lidé si uvědomí, že musí předělat svou rutinu, jinak nemají šanci uspět. 

Mezitím Amalie hledá svou odcizenou matku, která žije v Paříži a provozuje baletní školu. Tím utrpí její nasazení v soutěži a bude muset řešit celou řadu nepříjemností. Když pátrá po své matce, narazí na podzemní taneční klub, kde může být svobodná a znovu probudit svou vášeň pro tanec.

 Amalie, rozpolcená mezi láskou k Mikaelovi, touhou po nepřítomné matce a vášní pro tanec, si musí vybrat, jakou životní cestu si zvolí.

 

Zdroj: