Survivor Česko & Slovensko: Nepochopitelné hlasování o odchodu Mártyho zaskočilo i druhý kmen

Survivor Česko & Slovensko: Nepochopitelné hlasování o odchodu Mártyho zaskočilo i druhý kmen
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Při jednom ze soubojů, který ještě Márty dokončil, bylo vidět, že mu není dobře. Dokonce se nevydal s kmenem Titánů ani na zážitkovou odměnu ze souboje. Před dalším soubojem moderátor řekl, že je Márty v pořádku a že se k ostatním přidá. Nakonec se objevil až dnes, v roli diváka, stejně jako Tomáš, kterého ofouklo.

Přesto na kmenové radě měli Titáni veřejně odhlasovat, zda chtějí Mártyho vyloučit. Nikdo nechápal, co se to děje a kmen ho samozřejmě neodepsal. Logika tohoto divného nápadu však asi unikla Titánům, Lovcům i divákům. Márty toho zase tolik nezameškal, když to porovnáme z Jackem, jehož počet soubojů by asi šel spočítat na jedné ruce.

Bylo to stejně trapné, jako když Pirát v noci našel v džungli skrytou imunitu. On by si asi nikdo z kmene nevšiml, že se tam za Pirátem plíží štáb do džungle. Navíc, když v dnešní epizodě Pirát tu úžasnou novinku o imunitě říkal Mikýřovi, ten měl svůj typický výraz, když se cítí trapně, takže to bylo také podle scénáře. To jsou drobnosti, které dělají z této reality show frašku.

U Lovců

Jack se naparoval, jak umí chytat kraby a kolik jich pro kmen dokázal ulovit. Proč se tam tedy všichni živí kokosem, když jim tam pod nosem běhají takové delikatesy. (A ryby stále nikdo neloví.)

Nikola s Janou zase probíraly Jacka a ani jedna nevidí žádný přínos v tom, aby šel do sloučení. Když bude v porotě, hlas dá Pirátovi, a to nemusí být moc strategicky výhodné. Radek by se přece jen mohl podle nich nějak nechat přesvědčit.

Na druhé straně tábora zase seděl Mikýř s Pirátem a rozebírali, že Jana s Nikolou jsou hráčky a bylo by lepší, kdyby si spíš drželi Jacka a Radka. Naštěstí to byly zřejmě jen další bláboly ze scénáře, protože se k této teorii už nevrátili.

U Titánů

I nad táborem Titánů jsou mráčky. Márty s Tomášem byli ještě pryč a Bandurko s hrůzou zjistil, že když budou v souboji čtyři a prohrají, bude nejspíš patřit do dvojice, která bude v duelu. Proto se vydal za Yeny s dotazem, zda už má konečně v plánu použít svou herní výhodu. A „princezna“ (jak ji pojmenovala Kristýna) mu řekla, že možná ne a že je to přece její věc.

Bandurko s tím samozřejmě běžel za Kristýnou, kterou to ani nepřekvapilo, takže strategie byla naplánovaná jasně – kmen se musí snažit v souboji vyhrát.

Po souboji samozřejmě Yeny přišla s vysvětlením, že to myslela jako vtip a že byl Bandurko dotěrný. Jenže nikomu to jako vtip nepřišlo. Spíš to vypadalo, že Yeny čekala, jak si ji ostatní budou předcházet. To se však nestalo a Kristýna nakonec vzala Yeny vítr z plachet.

Souboj o kmenovou a individuální imunitu

Konečně zase nedošlo na parkur. Tomáš a Márty se objevili v záběru v roli diváků, pak je ovšem někdo odvedl mimo dosah kamer.  Soutěžily tak jen čtveřice a u Lovců zůstala tentokrát na lavičce Jana a opět Jack, který sice Nikole vyčítal, jak poslední souboje kmen prohrál kvůli ní, ale sám se zbaběle stáhl, a to i v okamžiku, kdy věděl, že by mohl jít do duelu a motivaci k výhře kmenové imunity měl nemalou.

Nakonec imunitu pro kmen Titánů vyhrála Kristýna. Dobře si ve vytrvalostním souboji vedl i Mikýř, ale nechal se od Bandurka rozptýlit a vyřadil se ze souboje. Alespoň svůj krk si zachránil ziskem individuální imunity.

Nikola a Jack během souboje
Nikola a Jack během souboje | Zdroj: TV Nova

Kmenová rada

Zase si všichni museli vyslechnout v hatmatilce, jaké má Jack dojmy ze hry a došlo na hlasování o Mártyho vyloučení.

Kristýna nabídla svou výhodu „sebrat někomu hlas a použít ho jako druhý hlas“ Janě a ta si ho vzala. Nejspíš by do duelu kmen stejně Radka vyhlasoval, ale tak si to pojistila a stejně by tak na poslední chvíli nemohla zorganizovat nějaké podstatné změny. Jana však dostala jasný signál, kdo s ní po sloučení počítá. 

Mikýř potom do duelu poslal Jacka, kterého už Pirát přestal chránit. Radek totiž docílil svého a Jack řekl Pirátovi, aby mu vrátil jeho polovinu imunity a bylo po přátelství.

V duelu Jack upustil závaží, které měl držet, a přestože na záběru bylo jasně vidět, že ho nepustil schválně, ale prostě neměl sílu na to, aby ho udržel, tak si vymyslel historku, že už nechce bojovat. A 54. den konečně někoho napadlo dát k jeho podivné řeči titulky, které tam měly být už od začátku. Konečně tak podivín Jack mizí, protože jeho účast v porotě by byla jen další fackou pro tuto reality show.

Zdroje článku: