Do Ulice musela přijet policie. Na doporučení policistů Luděk opouští byt

Do Ulice musela přijet policie. Na doporučení policistů Luděk opouští byt
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ráno po incidentu, kdy Luděk v afektu napadl Blanku, se oba ocitnou proti sobě v kuchyni. Blanka na Luďka naléhá, aby odešel, ale ten to odmítá a pokouší se jí sebrat telefon z ruky. Blanka ho však kousne a na Luďka ve 4210. dílu zavolá policii.

Po příjezdu policie se Luděk snaží zdiskreditovat Blanku a její psychické rozpoložení, zmíní rovněž její alkoholovou minulost. Blanka naopak líčí policistům, že ji napadl a držel pod krkem. Díky policistům a jejich doporučení se Luděk sbalí a v jejich doprovodu odchází pryč.  

Přizval Štěpánek Karlu ke konzultacím, aby získal odborný názor a dohled, nebo pro její úžasné oči? Takovou pochvalu jí totiž věnuje na jejich další schůzce. Vypadá to, že se scenárista do policistky zadíval hlouběji, než by měl. Štěpánek vytáhne Karlu na cestu, údajně na místa činu, která se týkají scénáře. Nakonec se však ocitnou na Kladně. Karla moc dobře nerozumí tomu, proč ji tam vzal. Jakub Karle ukazuje dům, kde před lety našel svého dědečka, který se oběsil. Nakonec ale začnou vzpomínat i na příjemnější věci. Oba totiž v Kladně prožili jistou část svého dětství, tak mají společné téma. Štěpánek zabrousí na první pusu, kterou tady dostal a jednu takovou chce předvést i Karle. V poslední chvilce je vyruší jeden starousedlík. Štěpánkovi však Karla nedá nějak spát, a tak jí večer přiveze zapomenutou rukavici, kterou ji však mohl dát už v autě při cestě domů. A rukavice většinou bývají dvě…

Luděk vyláká Adama do kavárny, aby mu podal svou verzi toho, co se uplynulou noc a nastávající ráno mezi ním a Blankou odehrálo. Vzhledem k tomu, že Blanka nebyla před tímhle shledáním ve stavu, kdy byla Adamovi schopná říct, co se stalo, Luděk má teď lepší výchozí pozici. Snaží se ho přesvědčit o tom, že se máma psychicky zhroutila a že nechápe, co se s ní děje. Obzvlášť po tom všem, co pro ni udělal, podle něj. Prosí Adama, aby se nenechal ovlivňovat tím, co mu máma poví a požádá ho, aby na ni dohlédl, protože neví, čeho dalšího je schopná. 

Blanka se opatrně plíží domů, kdyby tu na ni číhal Luděk. Nikde nikdo, dokonce najde Luďkovy klíče na stole, ale nakonec ji překvapí zvonek. U dveří stojí Vanda, která se přišla zeptat, co se stalo. Zahlédla totiž Luďka ve společnosti policie. A tak Blanka půjde s pravdou ven, s celou pravdou. I o tom, že pořád miluje Evžena. Vanda se v tu chvíli zarazí a pohotově Blanku psychicky dorazí. Bez sebemenšího zamyšlení se nad tím, v jakém je Blanka nouzovém stavu, na úplném dně, ze kterého naprosto neví, jak se teď odrazit, jí naservíruje skutečnost, že teď chodí s Evženem ona a že je to mezi nimi vážné. Jenže to je jen Vandina skutečnost… Jediné, co Vandě dojde, je, že by měla odejít. Což jí potíže rozhodně dělat nebude. Řekne Blance, ať se drží a odkráčí pryč.   

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text