Ulice: Blanka se zhroutí před Veronikou. Musí se rozhodnout mezi láskou a luxusem s úplnou rodinou

Ulice: Blanka se zhroutí před Veronikou. Musí se rozhodnout mezi láskou a luxusem s úplnou rodinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nešťastná Blanka se snažila Evženovi vysvětlit, že nemůže ze dne na den odejít od Luďka a z domova, kde s nimi žije i Adam. Evžen bere Blančino prohlášení, že potřebuje čas, jako výmluvu. Dost necitlivě dá Blance na vybranou. Buď se zbaví Luďka, nebo s ní končí. Blanka v 4203. dílu neví kudy kam.

Ztratil se Prokop. Od rána se po něm Magda s Otíkem shánějí, telefon má nedostupný, Tomáš Jordán s ním také potřebuje mluvit. Jediný, kdo o něm ví, je Landová. Té se nikdo z nich ptát na podrobnosti, kam se vypařil, nechce. Tomáš je lehce zoufalý, protože s ním potřeboval domluvit technické záležitosti projektu a Magda mu z vlastní ješitnosti odmítá pomoct. Bují v ní totiž pocit, že ztratila svou autoritu před dětmi a nechce provokovat ředitelku svou případnou angažovaností. To se stalo snad poprvé, kdy Tomášovi Jordánovi řekla ne. Prokopa nakonec Magda s Mirkem najdou u něj doma, chce být sám. Magda mu však nakonec bude dělat utěšitelku, ale bez Mirka. 

 

Blanka odmítá doprovodit Luďka za známým, který jim prodal pozemek na výstavbu jejich vysněného domu. Teď už by se spíše dalo říct, na výstavbu Luďkovo vysněného domu. Luděk Blanku alespoň zasvětí do příběhu, který se kolem pozemku odehrál. Známý ho totiž prodává, protože se s manželkou těsně před plánovanou stavbou rozvedli. A protože se Luděk bojí, aby se jim to nestalo také, poslední dobou se s Blankou vídají čím dál tím méně, navrhne jí, že si udělají hezký večer. Nadšení a snaha však běží jenom Luďkovo hlavou. Blanka jen protivně reaguje a snaží se udržet, aby se nerozplakala nebo nepropadla vypjatým emocím, které jí kvůli Evženovi zmítají. 

Scenárista Štěpánek se dočkal svého vytouženého adrenalinu. Byl to tak mohutný zážitek, že na další schůzku s Karlou dorazí celý vystrašený. Herman mu naplánuje návštěvu na patologii a pohledem na mrtvého mu bohužel připomene i otřesný zážitek z dětství, který Jakub poví Karle. Když Karla vidí, v jakém je Štěpánek šoku, přiměje ji to podělit se s ním i o svou osobní tragédii. Paradoxně je zrovna tyhle bolestné zážitky svedou dohromady.

Blanka ze sebe potřebuje dostat všechen ten stesk, naštvání, lítost a výčitky z toho, co provedla. Nemá však vůbec výčitky kvůli Luďkovi. Ten je jí doslova ukradený, jak Veronice pomateně a hystericky v afektu vylíčí. Myslí to však vážně, jenže neví jak dál. Díky jedné chvilce s Evženem si Blanka uvědomila, jak moc ho stále miluje a lituje toho, že Luďka už dávno neopustila. Namísto toho se s ním vrhla do společných velkolepých plánů, i když o nich nikdy nebyla úplně přesvědčena. Žije nyní dva životy, ze kterých nemůže utéct. Bude se však muset rozhodnout, po jaké cestě se dá. 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text