Magda ve středeční Ulici vypálí Soně rybník, Otovi hrozí průšvih a Haně se udělá zle

Magda ve středeční Ulici vypálí Soně rybník, Otovi hrozí průšvih a Haně se udělá zle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda ve středu obdrží pochvalu za prezentaci, při níž se nasupená Soňa téměř nedostane ke slovu. Otík riskuje a dál rozdává moudra studentům, kteří by spíš potřebovali kvalifikovaného psychologa. Haně se v krámku přitíží a při odchodu ji ve společnosti Vandy zahlédne Evžen.

„Psycholog“ Otík na tenkém ledě a nakvašená Soňa

Středeční ráno nezačne pro Magdu nejlépe, hned se v kabinetě pohádá s Prokopem. On totiž Soňu slepě a zarputile hájí a vůbec si nechce připustit možnost, že by ta milá kamarádka mohla být ve skutečnosti Adélou Dostálovou. Jistě, protože Soňa se umí dokonale přetvařovat a v jeho přítomnosti je vždycky laskavá a samý úsměv, ale kdykoli se ocitne s Magdou o samotě, vyleze na povrch její pravé zkažené já. Prokop nakonec všechnu kritiku obrátí proti Magdě a řekne jí, že se vůči Soně chová nespravedlivě a zaujatě. Paní zástupkyně si ho zkrátka omotala kolem prstu. Jak jen může být tak zabedněný? Ani Otík to nechápe.

Naštěstí se vůči Soně podaří dosáhnout alespoň jednoho malého vítězství. Irena totiž bude trvat na tom, aby ekologickou část prezentace na dni otevřených dveří odvyprávěla právě Magda, která se v této oblasti cítí jako ryba ve vodě, zatímco Soňa se text učila nazpaměť jako básničku a příliš jí to nešlo. Jistě ji nesmírně sžíralo vědomí, že něco nezvládla a musela to přenechat své rivalce.

Otík s Magdou pak navrhnou zajít večer do Coolny, ale pozvání pro kolegy Prokopa a Soňu zcela okatě vynechají. Pochopitelně budou v baru rozebírat právě je, ale objeví se další problém, z něhož se může vyklubat solidní průšvih. Ukáže se, že Otíkovi stále častěji píšou na e-mail studenti, kteří potřebují psychologickou pomoc a radu do života. Protože Otík nemá dostatečnou kvalifikaci na to, aby v daném směru někomu radil, ustaraná Magda ho varuje, že se pohybuje na tenkém ledě. Soňa by tohle proti němu mohla krásně zneužít.

Sonin výraz po prezentaci, dobře jí tak!
Sonin výraz po prezentaci, dobře jí tak! | Zdroj: TV Nova

Vandino tykání s Hanou a rozhozený Evžen

Vanda se v krámku sejde s Hanou Šmýdovou na přátelský rozhovor, který se záhy zvrtne v menší drama. Haně se udělá špatně, bolest jí z nohy vystřelí až do páteře, a tak si musí dát prášek, zatímco Vanda a ostatní hosté na ni budou vyděšeně koukat. Pochopitelně to ovlivní celkovou atmosféru a téma další diskuze.

Hana si uvědomí, jak bylo hloupé celá léta hromadit drahé oblečení, utrácet za kabelky a šperky. Teď si kvůli své nemoci nedokáže ani nasadit náušnice, a tak jen sedí osaměle doma a kouká na všechny věci, které si koupila. Vanda má pocit, že jí díky vlastní – avšak naprosto odlišné – zkušenosti rozumí. Vzápětí se začne rozplývat nad tím, jak jí její skvělý manžel odpustil a jak je v poslední době šťastná. Dokonce si s Hanou radostně potyká.

Když později vyjdou dámy společně z krámku, náhodou je uvidí kolemjdoucí Evžen, jehož ten pohled absolutně rozhodí. Doufal, že už Hanu v ulici neuvidí, že mu po podepsání prodejní smlouvy konečně zmizí ze života, ale to se mýlil.

Zdroj článku:
  • Autorský text