Ve středeční Ulici zřejmě dojde k otravě jídlem a taky ke smutnému loučení s potkanem

Ve středeční Ulici zřejmě dojde k otravě jídlem a taky ke smutnému loučení s potkanem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nevinná herní párty se zvrtne kvůli zkaženému jídlu a nedorozumění. Herman starší si totiž bude myslet, že Šimon s přáteli nasával. Ani u Nyklových nebude příliš veselo. I když se všichni pokusí přemluvit Lumíra, aby potkana povolil, přísný otec odmítne každičký kompromis.

Šimonův herní večer skončí hromadnou nevolností

Když Sabine nabídne Gábině k vyzkoušení krásné svatební šaty, budoucí nevěsta neodolá a vyrazí do Berlína. Zatímco Jirka někde venku honí vraha, Šimon doma pořádá herní večer. Těší se, že bude mít zase jednou byt jenom pro sebe, ale mámu samozřejmě předem informuje, že si pozve pár kamarádů.

Gábina koneckonců během své cesty zavolá domů, aby měla jistotu, že je všechno v pořádku a že puberťáci příliš nevyvádějí. Přes videohovor uvidí na stole krabičky s kebabem, pizzu a nějaké ty neškodné džusy. Co už nevidí, je láhev alkoholu schovaná pod stolem. Šimon ale nehodlá popíjet a ani Valerie takový nápad neschválí. Nakonec se všichni shodnou, že párty bude možná nudná, ale bezpečná, a že chlastat se zkrátka nebude, a tak Kolda svoji láhev zklamaně odloží nedotčenou.

Šimon je poslušný, ale průšvihu se stejně nevyhne.
Šimon je poslušný, ale průšvihu se stejně nevyhne. | Zdroj: TV Nova

Jak se ukáže, byl tento přístup nanejvýš rozumný, protože klukům se udělá špatně i bez alkoholu. Snad bude na vině závadný kebab, snad něco úplně jiného, každopádně to vypadá, že Valerie je na rozdíl od Koldy, Erika a Šimona v pohodě. Dokonce je několikrát úspěšně rozdrtí v počítačové hře, ale kdo by se taky pořádně soustředil, když je mu zle?

Večírek skončí předčasně, ne však předtím, než se v bytě zastaví pan Herman starší, aby po Šimonovi předal kvalitní francouzské sýry, které přivezl pro Gábinu a Jirku. Bystrému soudci pochopitelně neunikne láhev, která vzápětí zmizí v Koldově tašce, a ani skutečnost, že kluci zjevně trpí nějakou nevolností. Erik s Kolďasem zvládnou vrávoravě odejít, ale Šimon poběží rovnou na toaletu. Oné chvíle Herman využije k tomu, aby pátravě přičichl ke všem sklenicím v okolí. Samozřejmě nabude dojmu, že mládež nasávala. Požaluje to Gábině a Jirkovi?

Proti Lumírovi se spojí silná dámská trojice

Lumír nechce Lexíkovi povolit potkana, ne snad proto, že by se hlodavce tolik štítil, ale docela ho naštvalo, že na ně syn sehrál habaďůru s oslavou a údajným dárkem. Ve středu se tátovi přizná, že to celé bylo trochu jinak, a Kateřina to vezme jako polehčující okolnost. Pokusí se Lumíra ještě přemluvit, aby potkana Lexíkovi nechal.

Přimluví se dokonce i Vilma, která původně chtěla volat deratizátory, jelikož netušila, že to zvíře v krabici je ve skutečnosti vnoučkův mazlíček. Vendula ji ovšem zlanaří na svou stranu tvrzením, že potkani jsou velice čistotní, samostatní a chytří miláčkové. Navíc by Lexík byl hrozně smutný, kdyby ho přinutili dát jej pryč.

To babičku chytne za srdce tak, že by byla ochotná nechat zvířátko u sebe, aby za ním Lexík mohl alespoň chodit, jenže paličatý Lumír nepřistoupí ani na to, a tak nešťastnému chlapci nezbude než potkana odnést do klubovny Drozdů. Zůstane Lumír neoblomný do poslední chvíle?

Zdroj článku:
  • Autorský text