Vzpomínáte, jak Anička v ZOO teprve začínala?

Vzpomínáte, jak Anička v ZOO teprve začínala?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sidonie Anna Novotná nastoupila do zoo tajně pod jménem Anča Novotná, aby nikdo nevěděl, že pochází ze známého sklářského rodu. Její rodina měla za to, že děvče odletělo studovat do Los Angeles. Srdce však Aničku zavedlo ke zvířatům. Co všechno ji potkalo během prvních dnů v nové práci?

Anička si vybrala zoo místo školy v Los Angeles

Anička to zpočátku neměla vůbec jednoduché. Rodina v čele s přísnou babičkou ji tlačila do prestižního studia na univerzitě v Los Angeles, aby jednou mohla převzít podnik a stát se dědičkou sklářského impéria. Výroba skla však dívku nechávala zcela chladnou. Spíš její mladší bratr Ed má nadání pro podnikání a zájem o prodej skleněných výrobků, zatímco Ančino srdce hoří láskou ke zvířatům.

Vždycky se o ně toužila nějakým způsobem starat, a tak si bez vědomí rodičů domluvila práci v zoologické zahradě ve Dvoře Králové. Před rodinou přitom předstírala, že odletěla do Ameriky, jak bylo původně domluveno. Dokonce si sehnala všelijaké cedule a plakáty, aby to v jejím pokoji vypadalo jako někde v odletové hale na letišti. Jediný, kdo znal pravdu, byl právě její bráška Ed, jenž ji podporoval a v případě potřeby také kryl.

Anička před rodiči nosila paruku. Zdroj: FTV Prima

Anička často volala rodičům a předstírala, že je v Los Angeles. Jednou do svého lživého představení zatáhla i Haďáka. To bylo ještě dříve, než se vůbec poznali. Adam šel náhodou kolem a dívka ho přiměla k asistenci při videohovoru s mámou a babičkou. Vzhledem k tomu, jak si před ním vymýšlela, nemohl jinak, než ji považovat za ztřeštěnou slepici. Jejich první setkání tak nedopadlo nejlépe. Kdo by čekal, že se časem vyvine do láskyplného vztahu? Vlastně asi všichni, protože co se škádlívá…

Mezi Haďákem a Ančou to zpočátku bylo hodně napjaté. Zdroj: FTV Prima

Roklová přijala Aničku také díky přímluvě Elišky

Samotný nástup do zoo neprobíhal úplně podle Ančiných představ. Na spolupráci se domlouvala ještě s bývalým ředitelem a najednou tu byla paní Roklová, která o ničem neměla tušení. Anička své přijetí pokládala za hotové, ale nová ředitelka se zdráhala. Koneckonců i ona teprve nastoupila do funkce a po zahradě se teprve rozhlížela. S plněním závazků původního ředitele nikterak nespěchala. Už to vypadalo, že Aničku nepřijme a ona si bude muset hledat práci v jiné české zoo, když se do akce vložila ošetřovatelka žiraf Eliška. Na tu udělala Anča hned v úvodu skvělý dojem.

Eliška na ní poznala, že se o zvířata opravdu zajímá a že bude pro zahradu přínosem. Ředitelka tedy nakonec souhlasila a Anička prozatím nastoupila jako pomocná síla.

Ukradená vejce a otec záletník

Hned v prvních dnech se dívka nachomýtla k samým napínavým situacím. Prožila velké drama kvůli pakoňům a začala pátrat po zloději papouščích vajec. Její podezření tehdy padlo na Adama, ale ukázalo se, že bylo mylné. Celou dobu dívka nadále předstírala pobyt v USA. Její rodiče i babička se čas od času objevovali v zahradě, a tak dělala, co mohla, aby se jim vyhnula. Přitom si jednou povšimla, že její táta Eduard chodívá do zoo v době, kdy by měl být dle svých slov na golfu nebo v práci. Anička pojala podezření, že má milenku – ošetřovatelku lemurů Stáňu Smíškovou, nicméně i to se posléze vysvětlilo.

Ančin start v zoo byl zkrátka plný nevšedních zážitků, které jí přinesly cenné zkušenosti i nová přátelství. A nakonec získala i lásku…

Zdroj článku:
  • Autorský text