Rodinná firma nad štěstí vnučky aneb priority Sidonie Novotné

Rodinná firma nad štěstí vnučky aneb priority Sidonie Novotné
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co je v životě důležitější? Úspěch rodinné firmy a věrnost členů rodiny této firmě, nebo je nejdůležitější právě rodina samotná? Většina z nás by bez váhání hlasovala pro rodinu. Sidonie Novotná v tom ale tak jasno neměla. 

Sidonie Novotná je opravdovou hlavou rodiny. Celý život budovala sklářskou firmu, která byla rodinným podnikem. Na její firmě jí velmi záleželo a byla pro ni v podstatě dalším dítětem. A to samé očekávala také od svých dvou synů a vnoučat.

Prvním rebelem byl jeden z jejich synů, který se od rodinné firmy distancoval. Sidonie pevně věřila, že byl také rebelem posledním. Očekávala, že ostatní členové rodiny udělají pro firmu vše. Její vnučka Sid měla odletět do Ameriky a studovat velmi kvalitní školu. Tady se ale zrodil druhý rebel. Sid nikam neodletěla, začala pracovat v ZOO, a navíc to celé rodině (kromě svého bratra) zatajila.  

Lež má krátké nohy, a tak se to brzo dozvěděli také její rodiče. Otec byl zezačátku velmi naštvaný, ale nakonec pochopil, jak moc jsou zvířata pro Sid důležitá a postavil se spolu s maminkou na její stranu. Peklo ale začalo ve chvíli, kdy se o tomto tajemství dozvěděla babička. Ze začátku vše vypadalo opravdu černě a Sidonie měla v plánu donutit Sid ke studiu všemi možnými prostředky. Vyhodila svého syna Eduarda z firmy a chtěla ho také dokonce vyhodit z rodinné vily.

Doufala, že se v Sid probudí výčitky svědomí a nastoupí na studium. Ta ale tyto výhružky za obrovské podpory svých rodičů ustála a nenechala se přemluvit. Kam až je Sidonie schopná zajít? Opravdu je pro ni důležitější rodinná firma než přímo rodina samotná? Bude riskovat, že zůstane sama nejen ve firmě, ale také v životě?  

Postava Sidonie začala rychle přicházet o sympatie diváků a fanoušků, ale nic se nejí tak horké, jako se to uvaří. A tak se i Sidonie po prázdninové pauze uklidní a v nových dílech už s ní bude mnohem lepší řeč. Dokonce se se Sid domluví také na kompromisu, který bude přijatelný pro obě. Vypadá to tedy, že rodinné štěstí ještě není ztraceno a rodina Novotných bude stát zase pevně při sobě.  

Zdroj článku:
  • Autorský text