Specialisté: Nová nálož napětí s názvem Temná triáda přistane na obrazovkách v premiéře už v pondělí

Specialisté: Nová nálož napětí s názvem Temná triáda přistane na obrazovkách v premiéře už v pondělí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kapitán Petr Hájek v podání Vojty Vodochodského už se v nové práci zabydlel, ale diváci truchlí po Marku Lamborovi, na kterého byli zvyklí. V epizodní roli se představí i Petr Uhlík a hrát bude oběť únosu. Petra Uhlíka v poslední době zviditelnila role sériového vraha v seriálu Metoda Markovič: Hojer.

Temná triáda

Když známý milionář Borovička a jeho syn Milan (Petr Uhlík) beze stopy zmizí, vypadá vše od počátku jako obyčejný únos. Když se Milanovi podaří uprchnout, kriminalisté vidí šanci najít díky tomu úkryt únosců. Milan byl ale pod silnými sedativy a při rekonstrukci událostí vychází spíše najevo detaily o bezohlednosti jeho uneseného otce.

záběr z nové epizody
záběr z nové epizody | Zdroj: TV Nova

Specialisté tak pochopí, že počátky tohoto zločinu leží více než desetiletí zpět. Milan byl totiž již jednou obětí únosu a je možné, že současné události jsou jen dohrou těch minulých. Policisté tudíž začínají rozplétat klubko křehkých osobních vztahů a také hrát o drahocenný čas.

Nový případ přinese Hájkovi, který není u kolegů na oddělení zrovna moc oblíbený, možnost, jak ukázat, že na oddělení vražd patří a dokáže být užitečný.

Vojtěch Vodochotský trénuje na nové povolání

Herec Vojtěch Vodochodský je v poslední době u režisérů oblíbený, a tak už si může vybírat, s kým a na čem bude pracovat. Seriály už by rád nahradil filmovou tvorbou, ale na nabídku na roli ve Specialistech kývl bez zaváhání, protože ho lákala představa zapojit se do tak velkého a úspěšného projektu.

Ke krimi žánru už si přivoněl v epizodní roli v druhé řadě seriálu Stíny v mlze, kde si zahrál operativce. Ve Specialistech se mu líbilo, že kapitán Petr Hájek přináší ke Specialistům určitou mladistvou energii a trochu humoru.

Jeho postava je vystavěna tak, aby byla věrohodná, a proto není Petr Hájek přemoudřelý vyšetřovatel, ale je občas trochu zbrklý, netrpělivý a chybující.

Nakonec lehce nad věcí se chová i další jeho seriálová postava, prodavač Vojta v seriálu Zlatá labuť. Ten navzdory okupaci randí a třeba se na dvoře za obchodem učí tančit. Role Vojty měla být původně mnohem větší, jenže herec přiznal, že časově natáčení musel vybalancovat s jinými projekty, na kterých pracuje, a proto je prodavač Vojta jen málo výraznou postavou, která neovlivňuje děj.

Herec překvapí i svým koníčkem. Obchoduje na burze! Z původního nápadu v době covidu, že si bude krátit čas obchodováním, se stala velice seriózní činnost. V jednom rozhovoru Vojtěch uvedl, že se stále tuto činnost učí a vyžaduje to hodně disciplíny a trpělivosti. Jednou by se tím chtěl živit, herectví si nechat jen jako koníček a vybírat si jen ty nejzajímavější nabídky na filmové role.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • iGlanc.cz,
  • Autorský text