Dnes v Ulici: Žofka vezme Michala na milost a Irena předá štafetu Magdě

Dnes v Ulici: Žofka vezme Michala na milost a Irena předá štafetu Magdě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žofka se zlobí na tátu a ve třídě s nikým nekomunikuje. Michalovi se podaří přemluvit ji k doučování, když slíbí, že se nebudou bavit o ničem jiném. Mladík si však nemůže nevšimnout, že jí od neodbytné matky chodí jedna zpráva za druhou. Ireně poslední dobou lítá tlak, a tak odejde na mateřskou.

Michal má se Žofkou doučování. Schová před ní vše ostré

Dušek na Žofku počká před školou, aby se jí omluvil, že před matkou propálil výhradní péči, čímž způsobil dceři doma peklo. Žofka je na něho pořád naštvaná, i když se jí táta pokouší vysvětlit, že rozvod je zkrátka ošklivá záležitost. Ačkoli on dělá, co může, všech špatných věcí ji uchránit nedokáže. Navíc je už dost velká, takže soud bude chtít znát i její názor. To bude zřejmě jen další stresující zážitek, který dívku přiměje sáhnout po něčem ostrém…

Svatka si jejich hádky na školní chodbě všimne a napadne ji, že je to právě kvůli sebepoškozování. Když se ale poradí s Michalem, zjistí, že Duškovi ještě nevolal. Je nepravděpodobné, že by se tátovi přiznala samotná Žofka. O čem se ale tedy hádali?

Michal se pokusí navázat se Žofkou řeč skrze doučování. Přesvědčí ji, že potřebuje naléhavou pomoc s učivem a nechce si zvykat na někoho jiného. Navíc přece i ona ocení, že se bude moct na chvíli vytratit mámě z dohledu, ne? Žofka se nakonec nechá přemluvit, ale Dušková ji stejně po celou dobu doučování bombarduje zprávami. Něco takového nemůže být normální.
Když se dívka zeptá, jestli si může odskočit, Michal se vymluví, že to zrovna nejde. Vklouzne do koupelny ještě před ní, aby naoko uklidil. Ve skutečnosti jí odstraní z dosahu všechny dostupné nůžky a žiletky.

Matčin ustavičný dohled Žofku ničí.
Matčin ustavičný dohled Žofku ničí. | Zdroj: TV Nova

Dušek mezitím přichází do salonu za Ivou s kyticí a poděkováním, že mu včera zavolala, aby mu vysvětlila to, proč s ním Žofka nechtěla mluvit. Večer se Dušek ozve znovu a naléhavým hlasem si s Ivou na zítřek domluví schůzku. Co asi může chtít?

Z Magdy bude od zítřka ředitelka

Doktor doporučí Ireně odejít na mateřskou o něco dříve – přesněji řečeno hned. Ona i dítě jsou v pořádku, ale trochu jí lítá tlak a zbytečně se stresuje. Chce zvolnit, proto si v kanceláři sbalí věci a zavolá taxík, aby se s nimi nemusela tahat pěšky. Pro Magdu má zneklidňující zprávu – od zítřka z ní bude ředitelka!

Ano, je to náhlé a Magda se právem tváří trochu vyděšeně, ale, jak říká Irena, bude mít po ruce Prokopa, který jí v případě potřeby pomůže. Společně by měli vyřešit ožehavou záležitost s Markem a Matějem Dvořákovými.

Přiznají se Marek a Matěj k podvodu?
Přiznají se Marek a Matěj k podvodu? | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text