Kvíz: O ději seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka mohli v minulosti rozhodnout diváci

Kvíz: O ději seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka mohli v minulosti rozhodnout diváci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál, který do československých domácností přinesl napětí a možnost rozhodovat o směřování dalšího příběhu. To vše a také dostatek zábavy zažili diváci seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. Pojďte si s námi připomenout, jaké životní události Kuřátko ve 13 epizodách prožil.

O průběhu seriálu rozhodovali diváci

Když se v roce 1985 začal vysílat seriál Rozpaky kuchaře Svatopluka, diváci byli naprosto udiveni. Zažili totiž to, co nikdy předtím. Seriál byl vysílán na principu kinoautomatu. To znamenalo, že sami diváci vybírali, jakým směrem se bude příběh kuchaře Kuřátka ubírat. V hlavní roli kuchaře Svatopluka Kuřátka a také průvodce celým seriálem ve studiu nebyl nikdo jiný než úspěšný český herec Josef Dvořák.

Josef Dvořák si zahrál desítky rolí

Josef Dvořák se narodil v roce 1942. Nebyla to pouze role kuchaře Kuřátka, která jej proslavila. Objevil se v desítkách dalších televizních, filmových i divadelních rolí. Například v seriálu Hospoda, Návštěvníci, Nemocnice na kraji města nebo Byli jednou dva písaři. Kromě hereckých schopností je také zkušeným dabérem. Svůj nezaměnitelný hlas propůjčil například pohádkovým postavám Boba a Bobka nebo Maxipsu Fíkovi. Velká spousta dětí jej zná i z dalších večerníčků.

Očernění ze spolupráce s StB

Na jeho herecký talent vrhá stín nařčení ze spolupráce s StB. Pod krycím jménem Komik měl dlouhá léta donášet především na členy divadelního souboru Semafor. Protože to ale Dvořák razantně odmítá, nikdo neví, kde je skutečně pravda.

 

Zdroje článku: