Rychlý modrý ježek nedostane jen druhý film, ale i vlastní seriál na Netflixu

Rychlý modrý ježek nedostane jen druhý film, ale i vlastní seriál na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S filmem „Ježek Sonic 2“ je neuvěřitelně rychlý modrý ježek opět na cestě k úspěchu. Ale zatímco Paramount plánuje kinový život Sonica, Netflix se vydal seriálovou cestou s názvem „Sonic Prime“, ta se objeví koncem tohoto roku.

Sonic na Netflixu

„Ježek Sonic 2“ je už teď velkým hitem. Vydělal již 323 milionů dolarů, to znamená, že pokračování nejen již překonalo svého vlastního předchůdce, ale také vytvořilo rekord nejúspěšnější videoherní adaptace všech dob v USA. Tento úspěch jistě potvrdí studio Paramount v jeho plánu vybudovat velké „Sonic Cinematic Universe“ – takže něco jako u Marvelovek, jen s hbitým hmyzožravcem.

Mezitím si ale Netflix vaří vlastní kašičku se Sonicem: Seriál „Sonic Prime“ se má na streamovací službě objevit ještě v roce 2022.

„Sonic Prime“ bude animovaná série, která je primárně zaměřena na děti, i když samozřejmě nelze vyloučit, že se u netflixové adaptace nepobaví i dospělí fanoušci. O zápletce se toho moc neví, kromě toho, že tentokrát Sonic drží ve svých rukou „osud podivného nového multivesmíru“ a jeho dobrodružství je podle původní tiskové zprávy také „cestou sebeobjevování a vykoupení“.

Netflix vs. Paramount

„Sonic Prime“ však nemá nic společného s plánovaným Sonic Cinematic Universe, který kromě předchozích kinofilmů zahrnuje také již oznámený „Ježek Sonic 3“ a dosud nepojmenovanou sérii na Paramount+. Místo toho si zde Netflix jde svou vlastní cestou.

Smlouvy o používání ikony již mohly být podepsány, když Paramount ještě nevěděl, že vznikne velké univerzum kolem Sonicu, což by zahrnovalo i exkluzivní seriál pro vlastní streamovací službu. To by alespoň vysvětlovalo, jak konkurenční Netflix získal práva na Sonic.

Mimochodem, na Netflixu aktuálně běží dva další animáky s ježkem Sonic: „Sonic X“ a „Sonic Boom“. Oba však nejsou aktuálními originály, ale staršími archivními seriály. Navíc se tam můžete kouknout i na první díl filmové řady.

Zdroje článku: