Zlatá labuť: Jak to bude dál? Tolik rozehraných osudů už má před sebou jen 10 epizod

Zlatá labuť: Jak to bude dál? Tolik rozehraných osudů už má před sebou jen 10 epizod
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Třetí série je po odvysílání posledního dílu v předpremiéře právě v polovině. A tvůrci se rozhodli diváky napínat do poslední chvíle a nic zatím není jisté. Nezbývá než doufat, že se příběhy oblíbených i nenáviděných postav uzavřou a nad jejich osudy nezůstanou viset otazníky.

Snad nejvíce diskutovanou osobou je po poslední epizodě Eva. A nezískává si u diváků moc sympatií. Eva je zamilovaná do Grubera a nedokáže ani kvůli Aleně a Martinovi svou slabost skrýt.

Eva
Eva | Zdroj: TV Nova

Martinovi sice naznačila svou nespokojenost s tím, že se jejich vztah nikam neposunuje, ale pokud se Evě líbí poněkud drsnější hrátky, Martin nemá šanci si ji udržet. Měl by ale mít jasno a přestat doufat. Tak by si mohl najít s čistým svědomím jinou přítelkyni.

Kamarádství Evy a Aleny vzalo za své. Alena asi nikdy nepochopí, co Eva provádí.

A co asi bude dál? Nad Gruberem se stahují mraky. Chce ho odstranit odboj, ale možná bude všechno jinak. Není nic nebezpečnějšího než naštvaná manželka. A to Helena Gruberová určitě je. Navíc, to ona je v tom manželství zapálená pro vůdce, on se spíše jen nechává unášet proudem. Nakonec si nemá na co stěžovat. Jak z děje vyplynulo, rodina Heleny mu dohodila funkci velitele Prahy – když se osvědčí, čeká ho slibná kariéra v Německu, blíže u vůdce. Je však otázkou, zda o to Wilhelm vůbec stojí. Tam by byl moc na očích, v silně konkurenčním prostředí. V Praze má neomezenou moc a čas na své osobní kšefty a záliby.

Helena Gruberová rozehrála hru, o které divák zatím moc neví. Nejprve zapudila svou lékařku a přítelkyní, ale najednou změnila názor. K Ireně se dostala podivná zpráva o tom, že má Gruber v Německu židovskou milenku. Ale kdy by se s ní scházel? Je to opravdu informace od Heleny, nebo si jen Sofie chce z Ireny udělat legraci a pomstít se jí? Nelze zapomínat na to, že je Sofie Němka.

Zatím to tedy vypadá, že paní Gruberová už má záletů svého muže dost a má v plánu s tím něco dělat. Nakonec to může být ona, kdo zasadí Gruberovi takovou ránu, že už se z ní nevzpamatuje.

Je také jasné, že některé postavy neskončí dobře. Možná mezi ně bude patřit Gruber i Eva, která jen doplatí na svou slabost.

Petr a jeho osud

Kučera, Mach a Wágner
Kučera, Mach a Wágner | Zdroj: TV Nova

Další otazníky se rojí kolem Petra, Toni a Báry. Jak už jsme vydedukovali, Bára nemusí být nutně mrtvá, protože pokud utíkala do ciziny, rozhodně neměla své osobní doklady. Divné však je, že se objevil Záhoř, který si celou dobu plánoval, že chce utéct s Bárou a konečně žít společný život, jaký si kdysi plánovali.

Možná Bára není mrtvá a není ani tak daleko, jak se snažila ukázat. Možná žije někde za větrem s falešnými doklady a čeká na svou chvíli.

Jenže její vysněná romantická láska už jednou nevyšla kvůli Markétě a teď má Petr hodně blízko k nové ředitelce, která se krok za krokem blíží k tomu, co chce. Toni je trochu divná. Stále vytváří dojem, že jen hraje svou roli a má jasně daný cíl, za kterým jde. Je milá, vstřícná, nabízí pomoc, ale… Možná divákům nakonec spadne brada.

Petr je sice odhodlaný udržet vztahy s blondýnou v pracovní rovině, ale je to přece jen mladý a zdravý muž, který žije nějakou dobu v celibátu. Pro zkušenou lovkyni je tak trochu výzvou. Jeho vůle není tak pevná, když si i Markéta dokázala nakonec prosadit svou, přestože měl Petr Báry plnou hlavu.

Nenáviděný Lhotský

Nenávist k Bouchnerovi diváci přeorientovali na Lhotského, který je tak primitivní, až je nebezpečný. Kdyby se mu něco nemilého stalo, nikomu by nechyběl. Kristýna už má otce plné zuby a zdaleka není tou vyplašenou a poslušnou holčičkou, jakou byla. Pokud se dozví, že to byl právě otec, kdo upozornil Němce na Vojtu, který šel na pohřeb zastřelených studentů, možná se otci konečně nějakým způsobem pomstí za zlo, které šíří.

A samozřejmě je potřeba počítat s tím, že zlé věci se stávají i dobrým lidem. Postřelená Židovka Mauerová je toho důkazem. Je tedy třeba počítat i s tím, že někoho s oblíbených kladných hrdinů tvůrci odsoudí k smrti. Bude to jistý způsob, jak ukázat nespravedlnost a nesmyslnost války.

Zdroj článku:
  • Autorský text