Zlatá labuť: Co je s Bárou? Otázkou zůstává, zda je informace z Francie skutečně pravá

Zlatá labuť: Co je s Bárou? Otázkou zůstává, zda je informace z Francie skutečně pravá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Toni využila svých kontaktů a prostřednictvím Červeného kříže zjistila to, co nikdo další Petrovi nedokázal obstarat. Novinka o Báře však mladého Kučeru moc nenadchla. Z Francie přišla informace, že je jeho láska mrtvá. On si to vyčítá, protože kdyby byl s ní, mohlo to být jinak.

Už tradičně se o důležitých dějových zvratech mezi fanoušky na sociálních sítích šíří debaty, co je pravda a co se v budoucnu ukáže jako lež. Nejinak je tomu i v případě smutné zprávy o usměvavé prodavačce.

Bára a Petr
Bára a Petr | Zdroj: TV Nova

A jak to tedy je?

Komu smrt Báry prospěje?

Toni je velmi sympatická a většina diváků by ji rozhodně nepodezřívala z podvodu. Na druhou stranu, Toni zjevně usiluje o Petra a také pochopila, že jen malá naděje na to, že se Petr s Bárou v budoucnu setká, snižuje její šanci na to, aby zaujmula její místo. Mrtvá Bára jí dává lepší vyhlídky.

Falešné doklady

Všichni, kdo seriál sledují, si určitě pamatují, že Záhoř žádal Báru opakovaně, aby s ním odešla. A dokonce jí také ukazoval, že má pro ni falešné doklady. Ty byly rozhodně na jiné jméno. O falešných dokladech se opakovaně mluvilo i v okamžiku, kdy začal útěk plánovat i Petr. Je tedy velice nepravděpodobné, že by u sebe Bára v okamžiku, kdy prchala do jiné země, měla doklady na své jméno.

Také je jasné, že Marek Záhoř dokázal zpeněžit vše a možná prodal i pravé doklady, kterých se Bára z pochopitelných důvodů musela zbavit. Byl by to i dobrý tah, aby odvedl stopu jiným směrem.

O Báře bude vědět Záhoř

O osudu prodavačky nejspíš ví Záhoř. Bára možná ani do Francie neodjela, jen je s jinými doklady na jiném místě, a právě její pravé doklady nalezené u ženy, která se rozhodla překročit hranice, jí poskytly jistotu, že po ní nikdo nebude pátrat.

Bára měla prchnout spolu se Záhořem, který je stále v Praze. Dokonce o něm ví i Irena a je docela možné, že ví i o Báře a Petrovi to naservíruje tehdy, až uzná za vhodné. Bylo by divné, že by Záhoř nechal Báru odejít samotnou, když tak dlouho usiloval o to, aby odešli spolu.

Rozhodně měli prostředky na to, aby se dokázali někam schovat. Bára si přece měla do oblečení zašít diamanty, které měl Petr připravené na společný útěk. Navíc, i Záhoř zřejmě dostává dost peněz za své drobné službičky pro Irenu, jako když se vydával za únosce Petrova syna nebo když unesl Gruberovi jeho dcery. Záhoř by rozhodně nic z vlastenectví nedělal. Krk nasazuje jen za peníze. Pokud nasazuje život, jako v případě únosu, určitě si to nechá dobře zaplatit.

Logický závěr

Alena a Bára
Alena a Bára | Zdroj: TV Nova

Bára se ve finále možná objeví. Možná už bude pozdě a Petr bude mít jiný vztah. Možná bude ona mít vztah se Záhořem. Setkání to tedy nemusí být úplně vysněné, ale určitě oba ocení, že jsou naživu.

Pokud budou scenáristé trochu vrtošiví, možná jen přinesou nějaké logické vysvětlení a Bára se neukáže.

Irena možná využije špatné zprávy o Báře k tomu, aby Alenu přesvědčila k útěku před pomstou Grubera či Gruberové. Irena to klidně udělá, i když bude informovaná o skutečném osudu Báry. Celý seriál je Irena krok před svým bratrem a pouze jednou ji Petr převezl, když předstíral, že odjede za Bárou. Z toho se určitě poučila.

Zdroj článku:
  • Autorský text