Superlov: Vševěd si nevěří v technice, Kvízová dáma zase ve sportu

Superlov: Vševěd si nevěří v technice, Kvízová dáma zase ve sportu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lovce mrzí, když se soutěžící vystresuje kvůli jediné chybě tak, až nakonec prohraje. Možná i proto se svěřili se svými silnými a slabými stránkami. Doktor Vševěd a Kvízová dáma plavou v populární kultuře. Belladonna má přehled v bulváru a kouká na MasterChefa.

Belladonna radí, jak se nenechat rozhodit chybnou odpovědí

Nová vědomostní soutěž Superlov, navazující na již známou show Na lovu, po odvysílání první epizody sbírá samé pozitivní reakce. To samozřejmě těší i obávané lovce, Doktora Vševěda, Kvízovou dámu a Belladonnu, kteří společně zavítali do pořadu Snídaně TV Nova.

Superlov se od běžného Na lovu v mnohém liší, zejména pak v tom, že zde jeden soutěžící bojuje proti skupině lovců, a to přímo před publikem. Když člověk špatně odpoví hned na první otázku, je nemilosrdně poslán domů, a tak se během jediného večera vystřídá více soutěžících. To všechno účastníkům způsobuje podstatně větší stres, který bohužel často bývá důvodem toho, že svůj boj prohrají.

Lovci se už stihli nejedenkrát přesvědčit, že i když lidé odpovědi třeba znají, ve zmatku a kvůli velké trémě buď neodpoví vůbec, nebo řeknou něco špatně a nechají si zbytečně utéct příležitost.

„Tam je prostě tři sta lidí v publiku,“ říká Viktorie Mertová alias Belladonna. „Kamery, světla, velmi pravděpodobně to ti lidé nikdy nezažili, takže já se vůbec nedivím. Já bych se zbláznila, kdybych tam měla takhle napoprvé přijít a ještě něco předvést.“

Také je jí vždycky líto, když soutěžící udělá chybu, potom se kvůli ní zasekne a vyčítá si ji, zpětně nad ní přemýšlí a vystresuje se. „Je potřeba se naučit jít dál, nevracet se k tomu a nepřemýšlet nad tou jednou chybou.“

„Soutěžící, kteří dokážou uhrát to svoje a odpovídají, většinou nedoženeme,“ doplňuje na toto téma Jiří Martínek. „Jsou schopní udržet si náskok bez ohledu na to, kolik nás tam je.“

I zkušení lovci mají nějakou tu Achillovu patu

Množství znalostí, které lovci musejí mít, je pochopitelně obrovské. Koneckonců byli vybráni mezi stovkami jiných talentovaných uchazečů na základě spousty vědomostních testů a kamerových zkoušek. Stejně jako všichni mají ale i oni nějaké své silné a slabé stránky. Mezi ty silné patří v případě Kvízové dámy Dagmar Jandové literatura, divadlo, česká hudba a příroda. Do slabších pak řadí sport a moderní popkulturu.

Jiří Martínek, známý pod přezdívkou Doktor Vševěd, se cítí nejjistěji v oborech, kterým se věnuje i profesionálně. Coby historik a geograf má v malíčku hlavně dějepis a zeměpis – v širokém pojetí. Nejslabší je prý v technice a, podobně jako jeho kolegyně, v moderní populární kultuře, kterou sledují spíš jeho děti.

Belladonna rovněž vystudovala dějepis a zeměpis. Docela se také vyzná v bulváru. „Mezi lovci také platím za odborníka na vaření,“ dodává s úsměvem, „protože se dívám na MasterChefa.“

Viktorie Mertová alias lovkyně Belladonna
Viktorie Mertová alias lovkyně Belladonna. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: