KVÍZ: Simpsonovi – populární žlutá rodinka. Přesvědčte se, co vše o ní víte

KVÍZ: Simpsonovi – populární žlutá rodinka. Přesvědčte se, co vše o ní víte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Simpsonovi u nás měli premiéru 8. ledna 1993. Do té doby nikdo Homera, Marge, Lisu, Barta ani Maggie neznal. Nyní si spousta z nás bez této animované rodinky své mládí neumí ani představit. Pokud se řadíte mezi skutečné fanoušky tohoto seriálu, pojďte se přesvědčit, že o něm víte všechno.

Stejně jako v jiných seriálech, i zde humor vyplývá z naprosté odlišnosti osobností hlavních i vedlejších postav, které se spolu střetávají. Postavy se tak téměř nikdy nedohodnou, případně jejich chování vyvolá napětí mezi všemi zúčastněnými a musí se hodně snažit, aby problémy, které svým chováním způsobily, vyžehlily.

Nejikoničtější postavou ze všech je Homer Simpson, kterému příroda mnoho rozumu nenadělila, a to ani v těch nejzávažnějších situacích. Neustále si ze všeho dělá legraci a je velmi nezodpovědný. Mimoto je také obézní a líný. Jeho lenost se projevuje v jeho přístupu k jakékoliv práci, především pak k jeho zaměstnání. Má svou oblíbenou značku piva Duff, která skutečně existuje (a pokud máte hodně peněz, můžeme si toto pivo zakoupit i vy).

Jeho manželka Marge se snaží rodinu držet pohromadě, ale také má své temné stránky, o nichž s nikým nehovoří. Jako ve správném animovaném manželství, Marge je přesným opakem Homera – uvažuje, než něco řekne, a vždy se zamyslí před tím, než něco udělá. Zároveň je štíhlá a snaží se zdárně vychovávat své děti, ale ve spoustě případů jí její plány zkazí její manžel. Mají spolu tři děti: Barta, Lisu a Maggie. Bart je sice nejstarší, ale zato pěkný uličník. Školní předpisy mu nic neříkají a rád je porušuje. Jeho nejlepší kamarád je Milhouse, který patří k neoblíbeným žákům. Lisa, Bartova mladší sestra, ztělesňuje představu školního šprta. Chce to v životě dotáhnout daleko, a proto pilně studuje. Je pravým opakem svého bratra, který nemá žádné vyhlídky do budoucna. A nakonec tu je Maggie, zdánlivě nevinné batole, které není tak nevinné, jak by se na první pohled mohlo zdát. A také tu máme psa Spasitele a kočku Sněhulku.

Kromě těchto postav existují i stovky dalších, které obývají městečko Springfield, některé se ale objevily pouze v jediné epizodě.

Existuje mnoho nezapomenutelných momentů, u nichž jsme se hodně nasmáli. Nyní již víte, kolik toho o této žluté rodince a jejich sousedech ve skutečnosti víte. Ať už to dopadlo, jak to dopadlo, nemáte se za co stydět – každému utkví v hlavě něco jiného a co je pro jednoho zajímavostí, to jiný člověk přejde bez povšimnutí.

Simpsonovi by možná nebyli tak populární, kdyby je jejich stvořitel nenačrtl zrovna žluté. Je tomu tak proto, že při jejich náčrtu měl u sebe pouze žlutou pastelku. Skica se ale tak moc líbila, že se nakonec rozhodl ponechat je žluté.

Zdroje článku: