Zajímavosti o kultovním seriálu Futurama, o kterých jste neměli ani tušení. Jak vznikl název nebo znělka seriálu

Zajímavosti o kultovním seriálu Futurama, o kterých jste neměli ani tušení. Jak vznikl název nebo znělka seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Futurama se stala legendárním kresleným seriálem, který se neokouká ani po více než 20 letech. Příběh sám o sobě je vtipný a pozoruhodný a je jasné, že na celém seriálu narazíte na kupu zajímavých informací. Podívejte se s námi na zajímavosti, které vám mohly uniknout.

Odkud přišel nápad?

Příběh Futuramy je velmi zajímavý, a navíc dopodrobna promyšlený. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak vlastně tvůrce seriálu Matt Groening k takovému námětu přišel? Prý to bylo, když poslouchal písničku “Robot Blues” od The Incredible String Band.

Geniální tvůrci

I když by vás to možná nenapadlo, za vznikem Futuramy stojí řada lidí s akademickými tituly. Mezi nimi byste našli 3 nositele PhD a 7 dalších lidí s titulem, obdobným našemu magisterskému. Seriálu věnovali všichni z nich mnoho práce a úsilí, a nakonec se jim to opravdu vyplatilo.

Jedna epizoda tvůrcům zabere zhruba rok

Ano, opravdu. Trvalo rok než se první epizoda vůbec dostala na televizní obrazovky. A poměrně stejnou dobu zabraly i ostatní díly. Je to kvůli tomu, že se tvůrci i animátoři snažili odvést co nejlepší práci a mít vše naprosto vychytané. Každý díl scénáristé vymýšleli scénu po scéně a důkladně procházeli i dialogy a chování postav. Dlouhou dobu také zabere vše zrealizovat a připravit animaci a dabing.  

Jak vzniklo jméno?

Přestože za vznikem seriálu stojí spousta kreativní práce a promyšlených detailů, unikátní název "Futurama" tvůrci převzali od atrakce zabývající se budoucností, která byla vystavena na newyorské výstavě General Motors World v roce 1939.

Znělka

Znělka seriálu od Christophera Tynga byla inspirována písní “Psyché Rock” od francouzského umělce Pierra Henryho. Podobá se jí však natolik, že zní spíše jako její remix.

Přemnožené sovy

Možná jste si už všimli, že narozdíl od dnešní doby, kdy je v New Yorku problém hlavně s krysami a různými hlodavci, ve Futuramě po městě polétávají sovy a místní je chodí i krmit. Je to proto, že se ke snížení počtu krys do měst nasadily sovy. To se však nakonec vymklo plánu, protože došlo naopak k přemnožení sov.

Stíny

V několika epizodách se objevují stíny postav, které mohou prozradit zásadní zvraty dokonce o několik sérií dopředu. Jeden takový byste našli hned v prvním díle, kde je stín Diblíka, který Fryovi podrazil židli a poslal ho tím do budoucnosti, což se v seriálu dozvíme až mnohem později.

Fryův outfit

Je zajímavé, kolik spojitostí byste ve Futuramě našli. Jedním takovým případem je právě Fryova červená bunda, bílé tričko a modré džíny, které byly inspirovány postavou Jamese Deana z filmu “Rebel without a cause”.

Fanoušci, kteří prolamují tajné kódy

Dalším obdivuhodným výtvorem scénáristů je mimozemský text, který je ve Futuramě používán. V jedné scéně ho tvůrci museli dokonce dvakrát přepsat, protože ho fanoušci dokázali rozluštit.

Scéna, za kterou dostali scénáristé pokutu

Pro animátory není tvorba seriálu nic lehkého, zvlášť když se v něm objevuje tolik postav jako ve Futuramě. A když scénáristy ještě napadne, že by jich mohli do jednoho záběru dát více než 200, je to už pořádná fuška. Ti se totiž rozhodli, že chtějí na konci filmu Futurama: Fialový trpaslík ukázat všechny postavy, které kdy animovali. V jednom záběru se tak ukázalo 250 animovaných postav. Není divu, že si za takovou práci animátoři naúčtovali pokutu.

Stephen Hawking jako fanoušek Futuramy

Jak vidíte, Futurama má spoustu postav. V seriálu se ale objevila i nemalá řada hvězdných hostů. Mezi nimi se ukázal i známý fyzik Stephen Hawking, který sám sebe daboval hned ve třech dílech. Objevil se dokonce i v Simpsonových.