Výměna manželek: Lukáš vás nadzvedne ze židle. Doma vše jen kritizuje, manželku ponižuje a nevlastního syna odstrkuje

Výměna manželek: Lukáš vás nadzvedne ze židle. Doma vše jen kritizuje, manželku ponižuje a nevlastního syna odstrkuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tentokrát se odvážné účastnice z rodinné reality show nemusely vydat na opačnou stranu republiky. Děčín a Liberec od sebe nejsou daleko. Opět se vše bude točit kolem nezvladatelných dětí a také kolem vztahů k těm dětem, které nejsou biologické pro jednoho z rodičů.

Právě tento často upozaděný problém se v nové sérii rodinných příběhů táhne od epizody k epizodě, stejně jako benevolentní přístup k výchově potomků, který spíše připomíná selhání rodičů.

Eva z Liberce

Eva (27) pracuje jako prodavačka. Žije v Liberci v nájemním bytě, který sdílí už čtyři roky se sanitářem Lukášem (36). Mají spolu tříletou dceru Izabelu a v domácnosti ve střídavé péči žije ještě syn Evy, šestiletý Jakub.

Eva si stěžuje na to, že ji Lukáš šikanuje kvůli úklidu. Asi mu nedochází, že jeho žena chodí do práce stejně jako on a o domácí práce a výchovu dětí by se tedy měli dělit. Lukáš jen kritizuje, navíc Evu ponižuje nevhodnými komentáři, třeba o jejím vzhledu. Asi se sám do zrcadla nedívá. Navíc nemá úplně ideální vztah k nevlastnímu synovi. Není to sice tak vyhrocené, jako tomu bylo v minulé Výměně, ale i nezájem může malého kluka poznamenat.

Simona z Děčína

Simona (38) zvládá náročnou profesi terénní pečovatelky, domácnost a 3 děti. Občas je těch dětí i víc. S popelářem Pavlem (39) žije v Děčíně v patře rodinného domu, kde přízemí obývá její matka. V domácnosti žije i Pavlova dcera Natálka (15) a Simonini kluci Jakub (9) a Sebastian (8). Pavel má ještě dva syna, kteří se Výměny neúčastní.

Příběh Simony a Pavla je jako z telenovely. Poznali se už před 25 lety, ale Pavel si vzal jinou ženu, s níž měl Natálku. Rodinka potom odjela do Anglie, kde se jim narodily další dvě děti. Po třinácti letech se vrátili domů a jejich cesty se rozdělily. Když se Pavel potkal po letech se Simonou, zajiskřilo to a spolu jsou dva roky. Simona měla už dva syny z jiného vztahu.

Do reality show je přihlásil Pavel ze zvědavosti a Simona to bere jako pěkný finanční bonus pro rodinu.

Eva v Děčíně

Na Evu v Děčíně sice čekal rodinný domek, ale v blízkosti železnice, takže časté vlaky jí trochu rušily klidné spaní.

Eva je vzhledem nenápadná mladá žena, ale kromě práce, péče o děti a domácnost stíhá ještě dálkově studovat obchodní akademii, kterou nedodělala kvůli těhotenství. Její manžel nemá ani tušení, co všechno musí zvládnout, a ona doufá, že mu Výměna manželek trochu otevře oči a přestane ji ponižovat často až k slzám a napadne ho, že by kromě neustálé kontroly její práce v domácnosti mohl občas přiložit ruce k dílu.

Eva se bude muset během pobytu potýkat s nezvladatelným Sebastianem, kterého nezvládá ani Pavel. Tomu vadí, že Eva se vlastně kvůli péči o děti nedostane k tomu, aby byla domácnost nablýskaná, když hlava rodiny přijde z práce. Možná ocení, co Simona zvládá.

Eva nemá problém s náhradním manželem vyjít, jen jí přijde zbytečné, když po pár dnech chce předvést rodičovskou autoritu křikem, protože to stejně k ničemu nevede. Eva z manuálu ví, že Pavel nemá u dětí respekt a jeho divadlo se tak mine účinkem. Během debat si Eva postěžuje na Lukáše, že je velmi kritický k jejímu vedení domácnosti i k jejímu vzhledu. Občas ji dokáže slovy ranit.

I Pavel se potřeboval vypovídat, a tak se přiznal, že jeho pobyt v Anglii mu způsobil hodně nepříjemný problém. Po návratu z Anglie ho dohnalo neodhlášené povinné zdravotní pojištění, kvůli kterému se ocitl v insolvenci.

Simona v Liberci

Hned po prvním dnu, kdy musí Simona absolvovat náročnou cestu městskou dopravou s Jakubem do školy, vůbec nechápe, jak Eva tento každodenní kolotoč dokáže zvládat.

Na procházce se jí navíc dokonalý Lukáš svěří, že byl manželce nevěrný, ale že mu to odpustila. Vážně si takový chlap dovolí kritizovat svou ženu, že nemá ploché břicho a dokonale vedenou domácnost?

Simona tráví pár dní s dětmi, které jsou nemocné, a zjišťuje, že je Izabela hodně rozmazlená a Lukáš dělá velké rozdíly v přístupu k vlastní dceři a nevlastnímu synovi.

Dokonalý Lukáš, který vyžaduje nablýskanou domácnost, přestože Eva pracuje jako on a navíc studuje, nakonec ve slabé chvilce přizná, že si z vlastní hlouposti nadělal velké dluhy a je v insolvenci a domů moc peněz nenosí.

Shrnuto a podtrženo: Lukáš nic nevydělá, manželku uráží a podvedl ji, k nevlastnímu synovi nemá dobrý vztah a raději ho během Výměny odklidí k jeho otci, aby se nemusel snažit k němu najít vlídnější přístup. Proč ta Eva s ním vlastně je?

Mezi osmi očima

Žádné drama se nekonalo. Všichni přežili, honoráře jsou doma a Lukáš hodně nevěrohodně slíbil, že se polepší. Simona uznala, že by si její synové zasloužili trochu tvrdší přístup.

Zdroje článku: