Velký favorit na titul „Nejšílenější film roku“ se blíží: Franta mimozemšťan je tady

Velký favorit na titul „Nejšílenější film roku“ se blíží: Franta mimozemšťan je tady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jde o hodné potrhlé role, v poslední době se v nich často objevuje Jakub Prachař. Evidentně se v nich vyžívá. A je jasné, že tento film není uměním a ani v něm nenajdete inteligentní humor. Budete sedět přikovaní v křesle a přemýšlet, jestli něco takového je vůbec možné.

Podle recenzí je film úplná hloupost, ale to nevylučuje, že se u něj nemůžete hodně a od srdce zasmát. A právě o to asi tvůrcům jde. V podivné parodii, která místy připomíná pasáže z MIB, kdy lovci mimozemšťanů naháněli vesmírného švába, který si vzal kůži Edgara, se potkáte také s Jiřím Langmajerem, Terezou Rambou nebo s Filipem Březinou. Poslední jmenovaný si nejspíš potřeboval oddechnout od vyčerpávajícího natáčení seriálu Smysl pro tumor a tak skočil do této vesnické rošády, aby si zahrál nejlepšího Frantova kamaráda Blažeje.

Poklidné fungování v malé moravské vesnici ovlivní prapodivné události. Ve vesnici přistane návštěva z kosmu a zcela změní chování jednoho z jejích obyvatel. Franta byl jednoduše ve špatný čas na špatném místě. Jeho tělo se tak stalo hostitelem vesmírné entity.

Celá událost má svědka – Frantova kamaráda Blažeje, ale nikdo z vesnice mu nevěří. Přestože se hlavní postava začíná chovat velmi zvláštně, nikoho to nepřekvapuje, protože Franta jednoduše podivínem je a nikdo neví, co od něj čekat. Dokonce ani jeho přítelkyně se z počátku nad podivným chováním potencionálního otce svých dětí nepozastavuje.  

Podivná událost prosákne do světa a na místo je vyslaná Rebeka (Kateřina Marie Fialová) - agentka CIA, aby záhadu vyřešila. Jenže mladá žena nemá žádné zkušenosti s prací v terénu a bude tak potřebovat pomoc místních. Když konečně vesničané pochopí, že tady přestává veškerá legrace, začnou se zajímat o to, jak by chudáka Frantu mohli zachránit.

Do hry se však přimíchá i generál Sokol, který má jasný cíl. Jako člen protimimozemské tajné jednotky má Franťana, žijícího v těle Franty, zabít. To vyvolá u místních lidí snahu svého souseda Frantu zachránit. Má sice své mouchy, ale je jedním z nich.

Trochu jsme si chtěli udělat legraci sami ze sebe, vesmíru a věcí, které jsou neznámé a vlastně se zamyslet, jak by to vypadalo, kdyby nějaký neznámý se najednou objevil na vesnici. To, co mě na tom bavilo, je, že kdyby se tohle stalo v Americe, všichni by se ho snažili zabít, kdežto u nás se tomu nepřikládá taková váha, protože my Češi jsme ke všemu hodně rezervovaní a se vším si dokážeme poradit. Snažili jsme se udělat komedii, ve které se lidé mohou zasmát nejen sami sobě, ale všemu, co tu máme rádi.

říká režisér a scenárista Rudolf Havlík, který je také autorem úspěšných diváckých filmů Po čem muži touží 1, 2 a Ostrov.

Komedie je od 8. června na VOYO.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text