Luděk, Vanda a Blanka u jednoho stolu. To bude v Ulici veselo

Luděk, Vanda a Blanka u jednoho stolu. To bude v Ulici veselo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina volá SOS. Když se po prvním ozařování zhroutí v ateliéru, chce, aby Šimon zavolal Jirkovi. Ten jako rytíř přispěchá hned na pomoc. Svého rytíře by ve 4292. dílu potřebovala i Blanka.

Kristýna má důvod ke slavení. Nejenže udělala maturitu, rovnou uspěla i při přijímacích zkouškách na vysokou školu. Blanka i Luděk jsou pyšní rodiče. Oba to chtějí s Kristýnou oslavit. Slovo dá slovo a oslava je na spadnutí.

Má to však jeden háček. Sejdou se tam všichni společně. Blanka, Luděk, Vanda i Marie s Jolanou. To vypadá na velkou melu. Blanka i přesto s tímto setkáním souhlasila, protože chce dětem i Luďkovi ukázat, že dokáže být také nad věcí. I když to v obou skrytě doutná vztekem. Což o to, oni dva jsou inteligentní lidé, i když spolu zažili ledacos zlého a bouřlivého. Před dětmi si však vždy zachovávají úroveň. Ale co taková emočně nevyrovnaná Vanda? Dokáže udržet emoce na uzdě? Ani Marii se nápad sejít se společně vůbec nezamlouvá. 

Lumír má brouka v hlavě. Jde za Kateřinou, ale před hospodou ji vidí sedět u stolu s pohledným mužem. Přijde k nim a chce s Kateřinou mluvit. Ta ho však odbyde s tím, že teď se to nehodí, ať přijde jindy. A pokračuje v přerušené zábavě. Necítí se Kateřina poníženě kvůli předešlému trapasu a nedává to Lumírovi najevo? 

Gábina má za sebou první ozařování. Cítí se hodně pod psa, ale domů jít nechce. Nechce, aby ji v takovém stavu viděl Šimon. Veronika ji proto odvede do ateliéru a s Jitkou Gábinu společně opečovávají. Ukrýt před Šimonem se Gábině však nepovede. Protože mu nebere telefon, jde ji Šimon hledat do ateliéru, kde ji také najde. A Gábina se mu složí přímo k nohám. 

Na rodinné oslavě jsou jako první Kristýna s Denisem. Dostanou se spolu do menší hádky, protože ji chtěl Denis vzít do Pobaltí, ale Kristýna má na léto jiné plány. A to je teprve začátek pohromy. Do doby, než se objeví Luděk a krátce po něm Vanda, probíhá oslava v příjemném duchu. Luďkem začne atmosféra houstnout a Vanda ji zničí úplně. Začne rýpat do rodinných vztahů, dá si víno a v pití chce pokračovat. Luděk však má přece jen dost rozumu, v pití ji zastaví a raději ji odvede z hospody pryč. Venku mu Vanda ztropí jednu ze svých hysterických scén.

Zdroj článku:
  • Autorský text