Že by se odjezd z Ulice nekonal? Evžen si ho kvůli Blance sám zkomplikuje

Že by se odjezd z Ulice nekonal? Evžen si ho kvůli Blance sám zkomplikuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka s Evženem prožijí nádherný den. Bohužel na dlouhou dobu poslední. Evžen se chystá strávit v Austrálii i několik let, ale také se může vrátit za měsíc. To však teď neví ani on sám. Blanka se proto hodně snaží a ve 4286. dílu naplánuje dokonalé rozloučení.

Plány však vždy nevyjdou tak, jak si člověk představuje. To ale nemění nic na tom, že spolu oba budou moc rádi. Blanka původně pozvala Evžena jen na kávu a posezení u ní doma. Usoudí však, že si Evžen zaslouží velkolepější rozloučení. Chce uvařit večeři a chce ho pozvat na jedno operní představení. Evžen ji však překvapí před domem, když se chystá jet nakoupit.

Blanka mu proto nabídne, že ji může doprovodit, jen ještě potřebuje zajet na myčku. Přesvědčí Evžena, aby s ní zůstal v autě, zatímco se auto bude mýt, ale kartáče v ní se najednou zaseknou. Oni tak na delší dobu v myčce uvíznou, ale pro oba je to nakonec velice příjemné uvíznutí. Mají čas se spolu bavit, a že se pobaví náramně. Večeři díky tomu nakonec nestihnou, ale vyřeší to po svém a pokračují tak v načatém večeru. 

Pro samou blaženost z Blančiny přítomnosti však Evžen zapomene svou peněženku na čerpací stanici a jeho odjezd do Austrálie je tak rázem ohrožen. Způsobí tahle nepříjemná nehoda, že Evžen zůstane v Ulici? Bude vyčítat Blance, že se to stalo kvůli ní, nebo si naopak oba uvědomí, že je to znamení a že osud chce, aby zůstali spolu?

Gábina se s Jirkou chce rozejít, aby mu nekomplikovala život, ale tak jednoduché to mít nebude. Major totiž není jeden z těch, kteří se tak lehce vzdávají. Pravda, Karla ho musí jako žena, která se dokáže vcítit do Gábininy kůže, popíchnout, protože Jirka by se nejspíš sám od sebe neodhodlal za Gábinou jít.

Rozhodne se však dát jí najevo, jak moc stojí o ni i o Šimona a nechá ji, aby svoje původní rozhodnutí ještě zvážila. Jejich rozhovor náhodou zaslechne Šimon a nedá mu to, aby své mámě neřekl, že by si moc přál, aby s nimi Jirka zůstal. Major má očividně velký vliv na Šimona i Gábinu, kterou přinutí se nad dobrovolnou samotou ještě zamyslet. 

Zdroj článku:
  • Autorský text