Sára i Gábina chtějí utéct. Každá jiným směrem, každá z jiného důvodu, obě však pryč z Ulice

Sára i Gábina chtějí utéct. Každá jiným směrem, každá z jiného důvodu, obě však pryč z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sára přemlouvá Dana, ať spolu utečou. Anča je totiž připravena ji udat na policii, když to neudělá sama. Gábina se i přes svůj zdravotní stav chystá do Milána a ve 4285. dílu se znovu rozchází s Jirkou.

Sáru čeká vysvětlování. Anička je na ni pěkně nabroušená a tlačí na Sáru, ať se jí přizná, do čeho se nechala namočit. Sára se sice snaží chvíli kličkovat, ale Anička má jejího lhaní dost. Nakonec z ní vytáhne celou pravdu. Anča ji upozorní, že tím, že si od ní telefony vzali, pro ni celá věc nekončí. Musí se připravit na to, že ji policie bude vyslýchat a možná ji čeká i trest. Anička se v Sáře hodně zklamala. Dá jí na vybranou. Buď se sama přizná, nebo s ní už nikdy nechce mít nic společného a nahlásí ji sama. 

Sabine zavolala Gábině, aby s ní jela na módní přehlídku do Milána. To, že si Gábinina šéfová neuvědomuje vážnost jejího zdravotního vztahu, to je jedna věc. Že si ale ani Gábina neuvědomuje, jak moc je její zdraví nyní křehké a pořád se snaží tuto myšlenku potlačit prací, to je vysoký hazard. Ať se k tomu Gábina staví jakkoliv, měla by konečně přijmout pomoc ostatních, kteří se neúnavně snaží být jí oporou. To se však nestane. Do Milána jede a znovu se chce rozejít s Jirkou, aby mu neztrpčovala život. 

Zatímco Anča láme Sáru, aby se přiznala a přijala tak odpovědnost za průšvihy, Fógl ji přesvědčuje, ať s ním uteče pryč. Ujišťuje ji, že se o ni postará. Sára nechce, ale v okamžiku, kdy do dveří vstoupí Dan a vidí tu Fógla a potom peníze na stole, zpanikaří a navrhuje Danovi, ať utečou spolu, někam hodně daleko, kde budou jen oni dva. Dan chce vědět, co se to u nich doma, i se Sárou, děje. Když si vyslechne celý příběh, rozhodne se vzít vinu na sebe. Teprve Danova oběť ji přiměje postavit se ke všemu čelem. Jde se přiznat na policii a bojí se, co se s ní bude dít dál. 

Evženův odjezd se blíží. Na návštěvě u Pešků se baví o Blance a Evžen poprosí Amálku s Vlastou, aby na Blanku dohlédli a dali na ni pozor, zatímco on bude pryč. Je vidět, že mu na Blance záleží, což vidí i Vlasta s Amálkou, ale nejsou schopni se dát sami dohromady. Blanka s Evženem se potkají na chodbě a vyprávějí si navzájem. Evžen o jeho přípravách k odjezdu a Blanka o statku a jejím pěstování. Oba jsou si však vědomi, že se spolu již brzy nebudou vídat a povídat si. Blance to nedá a pozve Evžena k sobě domů den před odjezdem. 

Zdroj článku:
  • Autorský text