Tak tímhle rozhodnutím Anička diváky Ulice určitě hodně naštve

Tak tímhle rozhodnutím Anička diváky Ulice určitě hodně naštve
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mít na srdci blaho svých blízkých a snažit se jim otevřít oči, když je to zapotřebí, je chvályhodné. Tlačit na pilu už ale není pro toho, pro koho si přejeme jen to nejlepší, příjemné. Člověk by měl mít i pochopení, když o jeho péči a názory druhý nestojí. Komu se vše vyjasní v 4172. dílu Ulice?

Iva Klímová se snaží zlomit manžela, aby se vrátil zpět do banky, kde pracoval a dal výpověď. Vítek ji však nechce poslouchat a konečně se cítí volný a šťastný. Dokonce se nechal potetovat. Iva má tak starosti, co bude dál s jejich rodinou a životem a nechce Vítkovi svobodu dopřát. Když se poté u nich doma nečekaně objeví Dita, která přišla lobovat za Vítkův návrat zpět do banky, Iva vycítí příležitost Ditu využít. A to o ní u nich doma nikdy nechtěla moc slyšet.

Sára dostane překvapivě rozum a přes původní kopání kolem sebe Aničce porozumí a nakonec ji do Anglie pustí bez opakovaných výčitek a kyselých obličejů. Eva s Milošem Aničku zase popohánějí, ať neváhá a jede. Anča si však stále nechává čas na rozmyšlenou.

Majitelka hospody Kateřina Dubovská slaví narozeniny a rozlévá šampaňské. Dojde i ke stolu, kde sedí Lumír s Dianou a vymýšlejí program domluvené charitativní akce. Diana vysmekne Lumírovi několik poklon, které ho téměř vystřelí do nebe.

Iva požádá Ditu, aby se s ní sešla v krámku. Ze slov linoucích se z úst Vítkovy manželky Dita nechápe, co po ní Iva chce. Rozhovor jí není zpočátku vůbec příjemný, dokud nepochopí, o čem je řeč. Důvod je vlastně prostý. Iva chce Vítka dostat zpět do banky, takže mají s Ditou společný cíl. Spiklenců je v jejich skupině více. Byl to totiž samotný nový šéf banky, který vyslal Ditu za Vítkem Klímou. Dita to však Vítkovi řekla do očí, zatímco Iva podniká vše za jeho zády, což hrdí muži všeobecně nesnášejí. 

 

Dita se v čele s Ivou pustí do Vítka a snaží se ho přesvědčit, aby změnil rozhodnutí a vrátil se zpět do banky. Vítek se sice zachová jako rozumný muž, ví, že to jeho žena myslí dobře, ale stojí si za svým. Dita se Vítkovi nakonec i omluví a respektuje jeho slova. Zato Iva se tváří, jako když Vítek provedl hroznou věc a vyjede na něj.

Anička udělá obrovskou chybu, která ji bude stát slibnou kariéru, vyhlídky na snový život a nejspíš i partnerský vztah. A pro koho? Pro práci, Sáru, pro přátele? Šimon se jí snaží ještě domluvit, ale nakonec odchází velmi zklamaný. 

 

Zdroj:

  • autorský text