Amélie Pokorná: Mladá a talentovaná herečka ze slavné rodiny. Kde jste ji mohli vidět?

Amélie Pokorná: Mladá a talentovaná herečka ze slavné rodiny. Kde jste ji mohli vidět?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amélii Pokorné bude letos teprve 18 let, ale za sebou už má víc než pár seriálových i filmových rolí. Známá je také díky svým slavným rodičům Lucii Zedníčkové a Vítu Pokornému. Cestu k herectví si tak našla velmi snadno, ale kvůli známému jménu si protrpěla své.

Dítě ze slavné rodiny

Amélie byla na herecké prostředí zvyklá odjakživa. Její rodiče ji do divadla brávali odmala, i když to často bylo jen proto, že pro ni neměli hlídání. Díky tomu si ale k herectví vypěstovala vztah už v dětství. Její maminkou je herečka Lucie Zedníčková, která se objevila například v komedii Saturnin (1994) nebo pohádce Třetí princ (1983). Tatínkem je zase televizní producent, scénárista a režisér Vít Pokorný. V rodině však herecký talent koluje po celé generace. Jejím dědečkem je totiž ještě známější herec Pavel Zedníček a babičkou Taťána Staudacherová, která pracovala jako divadelní tanečnice.

Je tedy hezké, že celá rodina má smysl pro divadlo a film a mohou se navzájem podporovat, ale se slavným jménem přichází také pár problémů. Mladá herečka prý často slýchá poznámky o tom, že své role získává z protekce svých známých rodičů. To ale samozřejmě není pravda. Ještě před tím, než za sebou měla pár výraznějších rolí, musela na castinzích trávit celé hodiny, učit se dlouhé texty a doufat, že vyberou právě ji z několika set dalších uchazeček.

Divadelní a televizní role

Svou první roli v divadle si zahrála už v plenkách, první muzikálovou roli dostala v osmi letech a ve stejnou dobu se také objevila ve své první činohře v představení Cyril a Metoděj v Městském divadle Brno. Ve svém prvním filmu V peřině (2011) se objevila, když jí bylo sedm a menší roli v seriálu si zahrála už ve čtyřech letech v Pojišťovně štěstí.

Větší role začala dostávat až později, hlavně v seriálech. Velkou šanci jí dal seriál Krejzovi, díky kterému získala roli v oblíbených Sestřičkách z Modrého kódu. Od té doby se začala dostávat do diváckého povědomí jako mladá seriálová herečka. Objevila se totiž ještě ve Hvězdách nad hlavou, 1. MISI a v letošní novince Špunti na cestě. Jednu filmovou roli si však vystřihla i v komedii Všechno nebo nic (2017).

Brzy ji snad uvidíme i v nějakém novém filmu. Už letos by s ní mělo vyjít drama Když prší slzy.

Talent nejen na herectví

Přestože za sebou herečka nemá tak dlouhý seznam rolí, ty její byly často hodně náročné na přípravu i natáčení. V Sestřičkách totiž hrála postavu Andy, na kterou musela každý den intenzivně trénovat biatlon. Výsledek však rozhodně stál za to.

Se sportem má ale sama velkou zkušenost. Profesionálně tančila a za své výkony získala řadu ocenění včetně titulu mistryně světa v moderním tanci.

Hodně času a energie však věnuje také vzdělání. Ještě než se dostala na hereckou konzervatoř, chodila na francouzské gymnázium a musela tak náročné studium skloubit s natáčením a castingy.

 

V současné době mladé herečce přichází nabídky na role ze všech stran, takže o ní určitě ještě hodně uslyšíme.

 

Zdroje: