Lumír a Kateřina jsou jediní normální: Podivné páry v Ulici vzbuzují rozpaky, vztek i smích

Lumír a Kateřina jsou jediní normální: Podivné páry v Ulici vzbuzují rozpaky, vztek i smích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kolik postav se v Ulici shromáždilo za dobu jejího vysílání, to by snad nikdo nespočítal. Dá se předpokládat, že tím pádem vznikne i spousta zajímavých párů, které se k sobě na první pohled vůbec nehodí. Lumír a Kateřina jsou jedním z těch sympatičtějších, i když taky mají své vrtochy.

Rozhodování o dítěti je u Nyklů zdrojem hádek

Přes růžovoučké nebe vztahu Lumíra a Kateřiny se nedávno přehnal černý mráček, o který se zasloužil Lexík. Kateřina mu dovolila, aby si sám zašel do knihovny, aniž by tušila, že táta to synovi zakázal. Lumír pak hrozně vyváděl a připomněl své partnerce, že není Lexíkova skutečná máma a nemá právo o něm rozhodovat. Právě tohle téma následně rozproudilo diskuze na sociálních sítích. Měla by mít Kateřina možnost mluvit do Lexíkovy výchovy? Diváci se jednoznačně shodují na tom, že ano, ačkoli někteří navrhují stanovit si nejdřív nějaká pravidla.

„Určitě ano, Kateřina je moc hodný člověk a Lumír by měl být rád, že má tak hezkou a hodnou přítelkyni.“

„No, trochu ano, ale měli by se nejdříve dohodnout, o čem bude rozhodovat a do jaké míry. Je to jeho dítě a chápu, že ho to naštvalo.“

„Měl by být rád, že se Kateřina k Lexíkovi chová jako k vlastnímu, má o něj zájem a vede ho k samostatnosti. Za mě je skvělá, i jak zvládá jeho mámu a jeho samotného. Každý chlap by za ni měl být vděčný.“

Nesourodé páry diváky rozčilují i baví

Další z fanoušků uvádí, že Kateřina a Lumír jsou „jeden z mála normálních, vyrovnaných párů. Jinak je to labilní uklízečka se zubařem, podivínský kriminálník s policajtkou, kuchařka se starostou…“

Je skutečně zajímavé, k čemu člověk dospěje, když se nad spojením konkrétních párů trochu zamyslí. Přitom právě výše zmíněné dvojice patří v Ulici k nejoblíbenějším. Diváci si např. pochvalují každou scénu, ve které se objeví Luděk a Vanda. Ano, ona je jistě nevyzrálá a potřeštěná bývalá uklízečka, aktuálně spíše nevyužitá a frustrovaná asistentka, která jen vaří kávu. On je naproti tomu zubař na úrovni, který by jí s trochou štěstí mohl znovu dopomoct k lepší pracovní pozici. Ale snad právě proto, že jsou tak rozdílní a výstřední, mnohé diváky zkrátka baví se na ně dívat.

Když je věkový rozdíl příliš zjevný

Momentálně se mezi fanoušky seriálu debatuje také o vztazích, kde je patrný věkový rozdíl. Skepticky se staví vůči možnému sblížení Františka a Lucie z krámku. Ačkoli herce ve skutečnosti dělí jediný rok, na první pohled se zdá, jako by byl Franta minimálně o deset let mladší. Proto mají diváci dojem, že se ti dva k sobě nehodí. Podobný problém nastává u Žofky s Michalem, kdy mladík vedle starší přítelkyně vypadá jako ucho. Pochopitelně to bude zdrojem dramatu i v samotném ději, a to už v nejbližších dílech.

„Určitě by se z Michala dal udělat trochu starší kluk. Účes, oblečení… Tak vypadá moc dětsky,“ navrhují někteří a vůbec to nezní jako špatný nápad. Snad se tahle myšlenka donese až ke scenáristům. Na druhou stranu by i taková proměna mohla vyvolat další vlny nevole u věčně nespokojených rýpalů. Měl by Michal měnit vlastní vzhled jen kvůli názorům ostatních?

Hodí se k sobě Michal a Žofka?
Hodí se k sobě Michal a Žofka? | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: