Kdo říká, že ženy nejsou vtipné? Tyhle komedie ukazují, že nejen muži mohou natočit skvělou komedii

Kdo říká, že ženy nejsou vtipné? Tyhle komedie ukazují, že nejen muži mohou natočit skvělou komedii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se řekne komedie, nejčastěji nás napadne nespočet mužských komiků, kteří zaplnili žánr s vlastními filmy, ale jen málokdy si vzpomeneme na ženu v hlavní roli. Proto se podívejte na tento seznam těch nejlepších komedií, kde hlavní postavu hraje žena.

6. Josie a její kočičky (2001) – 37 %

Než začneme o tomto filmu mluvit: Ano, je to blbé. Ano, některým ten film může připadat neuvěřitelně špatný. Ale hlavní záměr filmu lze poznat, pokud nebudeme povrchně šlapat po těch jasných hovadinách. Tento film poukazuje na atmosféru specifického období v historii, kdy kralovaly popovou hudbou chlapecké a dívčí superskupiny – současně dost dobře satirizuje tato léta v popkultuře.

S vtipnými výstupy televizních velikánů a trochu šíleným dějem (zlý génius chce používat popové celebrity k vymývání mozků průměrného fanatika) nandalo nám režisérské duo Deborah Kaplanová a Harry Elfont snímek, který budete buď milovat, anebo nenávidět.

5. Divoká dámská jízda (2017) – 51 %

Když byl tento film uveden do kina, asi nikdo nečekal, jaký si získá úspěch, a to hlavně zásluhou Tiffany Haddishové. To ona dokázala díky své energii a komediálnímu talentu pozvednout film o obyčejném dívčím setkání na komediální klasiku.

„Divoká dámská jízda“ je nabitá dramatickým dějem, vysoce promyšlenými vtípky, ale i dostatkem prostopášného a podpásového humoru, aby se aspoň jednou zasmál každý. A pokud se koukneme na zbytek obsazení (Queen Latifah, Reginy Hallová a Jady Pinkett Smithová), není divu, že snímek vydělal 140,9 milionů dolarů.

4. Pravá blondýnka (2001) – 59 %

Reese Witherspoonová, která využívá všechen svůj temperamentní šarm, charisma a tvrdohlavou touhu uspět jako růžově oblečená ženská ikona, je přesně to, co dělá z „Pravé blondýnky“ skvělou komedii. Witherspoonová pracuje se scénářem tak skvěle, že by si člověk myslel, že tento film byl napsán jen a pouze pro ni.

Musí se zde potýkat s očekáváními svých mužských protějšků a zároveň bojovat s povahou jiných akademiček.

Zdroje článku: