Ivana Andrlová v pohádce léčila smutek stavbou zdi, v reálném životě musela vyhledat odbornou pomoc

Ivana Andrlová v pohádce léčila smutek stavbou zdi, v reálném životě musela vyhledat odbornou pomoc
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Ivana Andrlová byla pro širokou veřejnost oblíbenou představitelkou princezen. Ve svých rolích byla hezká a milá rebelka s prořízlou pusou. Není divu, že se líbila nejednomu hereckému kolegovi.

Ivana rozhodně trémou netrpěla a už od rolí v dospívajícím věku se chovala před kamerou přirozeně a profesionálně. Diváci si ji možná vybaví ve filmové trilogii Podnájemníci (Otec nebo bratr, Dopis psaný španělsky) v režii Františka Filipa, kde si zahrála po boku slavné dvojice Kolářová-Hanzlík.

Rozhodně nešla přehlédnout ani v menší roli v seriálu 30 případů majora Zemana, kde si zahrála dceru Lídu, která dokázala rozhodit i takového hrdinu, jakým byl kriminalista Honza Zeman (V. Brabec). Nejvíce popularity jí přinesly role princezen a mladých dívek.

Ivana Andrlová v současnosti, zdroj: Pavel Gwužd / Nextfoto

Velmi oblíbená byla pohádka Jiřího Adamce Princové jsou na draka, kde okouzlila Jana Čenského a možná to nebylo jen před kamerou. V pohádce bylo několik písní, které se svou jednoduchostí staly hodně populárními. Kdo by si někdy nezabroukal:

Dělání, dělání všechny smutky zahání, dělání, dělání je lék.

Usměvavá a režiséry žádaná herečka padla do oka i Janu Šťastnému, když spolu točili pohádku Za humny je drak. Tep se zrychloval i obletovanému Vaculíkovi, když měl točit s Andrlovou postelovou scénu v kultovním snímku Vítr v kapse. Ti dva se spolu potkali i v seriálu Dobrá voda, tam ale Andrlovou obletoval Vladimír Dlouhý.

Hezká a populární herečka si však svou lásku schovávala pro někoho jiného. Ivan Vyskočil byl o 14 let starší, zkušenější a také za sebou měl už dvě manželství a dvě děti. Nic z toho mladé hvězdě nevadilo.

S Ivanem to byla láska jako trám a manželé si dokonce vlastníma rukama postavili dům. Trvalo to pět let, protože shánění stavebního materiálu nebylo jednoduché. Když postavili hnízdečko lásky, chybělo už jen dítě, které se dlouho nedařilo počít. Ivana však šla z role do role, zářila v dabingu a pár byl všude vítán.

Nakonec se na manžele přece jen usmálo štěstí a v roce 1990 se jim narodila dcera Michaela. Ivaně nepřišlo moc rozumné začít s dítětem opět hrát, a navíc doba byla plná nadšení a odhodlání, a tak i ona se pustila do podnikání.

S manželkou Michala Davida si půjčily peníze, zajely se vyškolit do Švýcarska a založily relaxační studio pro zeštíhlení. Za vypůjčené peníze nakoupily švýcarské vybavení. Ze začátku se jim dařilo, jenže potom přišla konkurence a klientů ubývalo. Obě ženy se dohodly, že splatí dluhy a činnost ukončí.

Ivana se tak rozhodla vrátit po dvouletém podnikání k herectví, ale návrat nebyl moc snadný. Z popularity už jí toho moc nezůstalo a nikdy se jí už nepodařilo dostat se v oblíbenosti tak daleko. Navíc to nebylo dobré ani v manželství. A když bylo dceři šest let, přišel bouřlivý rozvod. Ivana tvrdila, že už má záletů svého muže dost a ani on ji nešetřil a tvrdil, že poslední dva roky z patnáctiletého manželství už měla milence.

Andrlová s dcerou (2016), zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Ivan Vyskočil dlouho netruchlil a do života si pustil exotickou Anife, se kterou se nikdy nenudil. Ivana na tom byla hůř a když se přidalo málo hereckých příležitostí, musela se s depresemi obrátit na odbornou lékařskou pomoc.

Dnes se objevuje v seriálech, ale mezi režiséry není moc oblíbená, protože má stále nějaké připomínky a je označovaná za chytrou ženu, která dělá potíže.

Zdroje článku: