Pondělní Ulice: Hynek chce přimět puberťáka, aby k němu vzhlížel. To se ale ukáže jako boj s větrnými mlýny

Pondělní Ulice: Hynek chce přimět puberťáka, aby k němu vzhlížel. To se ale ukáže jako boj s větrnými mlýny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hynek se vždycky jevil dostatečně sebevědomě. Pod fasádou příkazů a pravidel se však přece jen skrývá nejistota. Nejistota, jestli ho má Šimon vůbec rád. Hynek si bere věci osobně a každé Šimonovo odmítnutí bere vážně. Gábina se tomu směje. Co si myslel? Že bude tím oblíbeným rodičem i po tom, co bude se Šimonem řešit všechny provozní a praktické věci? Tak to se přepočítal!

Hynek se neumí povznést nad to, že vše, co udělá, je pro Šimona trapné

Ať udělá cokoliv, je to vždycky špatně. Zejména od doby, kdy Šimon bydlí s ním, a kromě radovánek o víkendu musí řešit i úkoly a hlídání mladšího Tomáška. Jako mávnutím kouzelného proutku se ze Šimona stal otrávený puberťák, kterému nic není dobré.

Hynek si myslel, že u něj Šimon pochopí, jak je to s pravidly. Ale to se nejspíš spletl. A to si myslel, že to s ním Gábina vážně neumí, když byla na pokraji sil a nervově se hroutila. Teď je na koni Gábina a on je tím otravným rodičem, který mu jen přikazuje a nařizuje. Místo, aby uznal, že měla Gábina pravdu, radši hledá chyby v Hermanovi. Je to určitě tím, že ho Gábina s Jirkou o víkendu rozmazlují motokárami. To by taky uměl, jenže on chce na rozdíl od nich vychovávat. 

Hynek se chová jako přerostlé uražené dítě. Hledá jakoukoliv záminku, jak Hermana shodit. Pátrá po důvodech, proč by se Šimon neměl ke Gábině vrátit. Kdy vůbec začala tahle tahanice? To netuší, ale potřebuje všem dokázat, že měl pravdu. Chce, aby měl u syna přirozený respekt. Ale spíš je čím dál tím více hysterický.

Gábina Hynka uklidňuje, že u ní to nebylo jiné

Je vidět, že je Gábina opravdový formát a jediné, co chce, je klid v rodině. Proto Hynkovi nehází klacky pod nohy. Dokonce ho podpoří, když se jí v hospodě otevře s obavami, že to se vztahem otce a syna jde pěkně z kopce. A to Hynek čekal sluncem zalité údolí? Vnitřně právě tohle Gábinu uspokojuje. Moc dobře si pamatuje na doby, kdy ona byla matka fúrie a Hynek byl dokonalým rodičem. Přímo mu to ale neřekne a podpoří ho. Řekne, že si tyhle věci nemá moc brát k tělu. To ale není vše, co Hynka trápí. Kromě toho, že ho Šimon moc nebere, ho rozčiluje i fakt, že s Hermanem si rozumí. Čím to je? Že by Herman bral Šimona jako sobě rovného parťáka? Na místo něho se Hynek na Šimona dívá jen shora jako autorita a ten, který ví všechno nejlépe. V tom je nejspíš zakopaný pes. 

Obavy má kromě Hynka taky Bruno 

Ještě na skok za Brunem. Ten se totiž vůči Báře ještě nevyslovil a kdo ví, jestli se vůbec vysloví. Moc by mu pomohlo, kdyby se Franta už konečně sbalil a odjel do Amsterdamu, jak sliboval. Jenže nebude mu to moc platné, protože zároveň s ním mu odjede i Bára, a to do Japonska. Jak moc by si přál s ní chodit! Každá zmínka o Frantovi nebo Frantovy nářky, jak velkou udělal chybu, když Báru opustil, mu drásají srdce. Tak snad půjde do sebe a řekne Báře to, co k ní cítí, ještě před prázdninovou pauzou!

Zdroj článku:
  • Autorský text