Úterní Ulice: Martina kritizuje vše, na co pohlédne a dokonale se jí podaří vytočit Vendulu

Úterní Ulice: Martina kritizuje vše, na co pohlédne a dokonale se jí podaří vytočit Vendulu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
4417. díl Ulice se nese v lítostivém duchu. Gábinu mrzí facka, kterou Šimonovi v afektu dala. Vendula pochybuje o tom, zda udělala správně, když na měsíc odjela s dcerou do lázní. Pavlík zase lituje toho, že doma neuklidil a nevyvětral dříve. Karla by si pak nejradši nafackovala za sdílený kalendář, který v rodině prosazovala. 

Gábina ví, že facka Šimonovi je prvním krokem do pekel a žádá Hermana, aby jí poradil, co s tím má dělat. Jak si má se Šimonem více rozumět? Chtěla by, aby to klapalo, jenže to je v poslední době zcela nemožné. Kdy se to mezi nimi tolik pokazilo?

Jirka to shrnul slovy, že toho na Šimona zkrátka bylo moc. Zatímco se Gábina trápí, Šimon ve škole Michalovi přiznává, že svou mámu krutě vyprovokoval. Omluvit se sám ale nedokáže. Pomůže mu v tom až jeho děda, který do celého případu vnese nečekané světlo. Dělá Gábině a Šimonovi prostředníka v jejich komunikaci a funguje to. Šimon se omluví, a dokonce na sebe práskne, že měl rande s holkou.

Podle Hermana je holka znamením toho, že Šimon se posouvá vpřed a tíživá minulost je za ním. 

A zatímco u Gábiny se situace urovnává, u Nyklů se vyhrocuje. Může za to jak jinak než Martina, která je v Česku teprve pár dní a už své mámě začíná přerůstat přes hlavu. Vše kritizuje. Objednává si hned několik chodů, aby zjistila, co všechno má její máma v podniku špatně. To se Kateřině samozřejmě nelíbí. Ale nad čím ona ještě přivírá oči, z toho je Vendula v šoku. Ta se z lázní vrací o den dříve, aby svůj podnik, a hlavně svého Pavlíka našla ve stavu morálního rozkladu. Je přede všemi hysterická a Martina usoudí, že je načase zmizet. Nad Pavlem a Máriem se stahují mraky, a to ještě Vendula neví úplně všechno. 

Dobré to není ani u Marečkových, kterým pořád život diktuje sdílený kalendář. Je načase do něj vepsat i datum rozvodového stání, nebo to ještě nějak vybalancují? 

Zdroj článku:
  • Autorský text