Prostřeno: Další várka lidí, kteří se rozhodli znemožnit se před televizními kamerami

Prostřeno: Další várka lidí, kteří se rozhodli znemožnit se před televizními kamerami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po VIP Prostřeno se opět vracíme k tradičním kuchařským výstupům plným závisti a emocí. O vaření to až tak moc není, ale je vždy zajímavé sledovat, co lidé vydávají za kuchařské umění a s čím se nestydí postavit před kamery. A čím bizarnější je jejich chování, tím více pozornosti na sebe strhávají.

Sváteční oběd si asi podle soutěžících z pořadu Prostřeno neuvaříte, ale třeba si zpříjemníte domácí práce a kuchařkám, které mají pochyby o svém kuchařském umění, se možná trochu zvedne sebevědomí. Štáb TV Prima tentokrát zavítal do Olomouckého kraje.

Už v pondělí se postaví ke sporáku extravagantní kadeřník Pavel, který nenechává nic náhodě, a kromě kuchařského umění se chce prosadit ve světě travesti umělců. Hostům i divákům se svěří, že kostýmy má na dvě váhy – když je hubený, a když přibere. Hostům nabídne tatarák z tvarůžků nebo hovězí vývar s nudlemi. Holandskou omáčku s chlebem, palačinky se švestkovou omáčkou a zmrzlinou, si mohou dát jen odvážlivci. To by mohl být slušný zatěžkávací test trávícího ústrojí ostatních soutěžících. Hosté očekávají taneček, ale k tomu Pavel odvahu nesebral a pustil jim jen záznam vystoupení. Škoda.

Lenka má doma tři děti, a tak by se dalo předpokládat, že má obyčejná jídla, která chutnají všem, v malíčku. S okurkovou lodičkou a česnekovou pomazánkou ale moc nezaujme. Host Pavel ji nazve potopenou bárkou. Kuřecí vývar ozvláštní knedlíčky z droždí, které jsou skvělé, když je dělá někdo, kdo ví jak na to. Lze však předpokládat, že hodně lidí má předsudky kvůli školní jídelně a knedlíčky neocení. Kuřecí řízek a brambory asi nebude jídlo, které někoho ohromí, stejně jako cheesecake. Náročné menu zřejmě Lence neumožnilo udělat alespoň dezert, který by zaujal. Pavel Lenku rozhodně šetřit nebude.

Středa patří Martinovi. Je mu teprve osmnáct let a slibuje vegetariánské menu. Tatarský biftek z lososa tak u hostů vzbudí dojem, že vegetariánství vidíme každý jinak. Následuje cuketová polévka, která je většinou nouzovým řešením, když se na zahrádce urodí moc cuket. Nikoho neohromí, nemá žádnou chuť. V hlavním chodu budou „vegetariánské fritované krevety“ a na závěr přistane na stole churros. Na každý chod se bude čekat a pokud si chtěl Martin vydělat třeba na nový telefon, mohl to zkusit tradičním způsobem.

Tereza to bude mít po středě snadné. Všichni by se rádi najedli a po středě jsou hladoví. Tereza je trochu zvláštní, překvapí svým životním stylem i bydlením. Připraví játrovou paštiku s domácím pečivem, hovězí vývar a játrové knedlíčky, vepřovou panenku s pepřovou omáčkou a překvapivě opět cheesecake. Ten už by snad v pořadu měli zakázat.

Přichází pátek, ještě nebyla pořádná hádka a obchodní zástupce Adam své soupeře celý týden nešetřil. Připravil se tedy na to, že mu jeho guacamole na rozpečené bagetě, dýňovou krémovou polévku, dušené hovězí na česneku a crème brûlée ostatní řádně pomluví. Hosté však chtějí mít už týden za sebou a nikdo kamenování Adama neplánuje. To se ovšem Adamovi nelíbí, a tak hádku vyvolá sám. Jako cíl své zloby si vybere Pavla. Tak se místo jídla řeší, jaké křivdy Adam musel snášet.

Pokud umíte rozdrtit sušenky, rozmačkat avokádo a rozmixovat vařenou dýni, jste ideálními kandidáty na šťavnatou výhru. Chce to jen přežít návštěvu čtyř domácností a taktizovat.

Zdroje článku:
  • Press kit,
  • autorský článek