Páteční Ulice: Raději bumerang od Evžena než dům od Luďka. Blance je zase do breku

Páteční Ulice: Raději bumerang od Evžena než dům od Luďka. Blance je zase do breku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka se v 4190. dílu konečně dočká Evženovy návštěvy. Tedy, pokud se dá oprava radiátoru považovat za návštěvu. I tak je ale Blanka ráda, že ho vidí, a zároveň je smutná, že s ní nechce strávit ani chvilku času navíc.

Lumír s Hložánkem by opravdu měli přibrzdit. Po alkoholovém mejdanu se probudí v úplně cizím pokoji, nemají ponětí, jak se do něj dostali a kde jsou. Lumírův zatmělý mozek pojme myšlenku, že je unesli Rusové, protože jim dluží peníze za mouku. Oba začnou vymýšlet zběsilý plán úniku, protože jsou přesvědčeni, že je chtějí zabít.

 

Jakub Štěpánek se objeví u Karly, aby společně začali tvořit scénář velkolepého příběhu, který by měl mít až osm dílů, když se úvodní film vydaří. Jenže Karla pořád odbíhá k malému, a tak napoprvé mnoho materiálu Štěpánek neposbírá. Navíc ji na konzultace nějak přešla chuť. 

 

Lumír s Hložánkem si bystří mysl vodkou a doufají, že jim to pomůže dostat se ze zajetí ruské mafie. Podaří se jim proniknout až k recepci, kde se lámanou, velmi špatnou ruštinou snaží domluvit. Recepční na ně k jejich velkému údivu promluví česky a prozradí jim, že jsou v Karlových Varech. Zjistí však, že nemají peníze, a tak zavolají na pomoc Ingrid. Až do takového stavu se člověk dokáže dostat, když nezná míru pití a často padá do alkoholového bezvědomí. Lumír navíc trápí celou svou rodinu, aniž by si to uvědomoval. 

Evžen opraví topení a k Blančině radosti se nechá pozvat na kafe. Předá jí dárek a dlouze vypráví o zážitcích z Austrálie. Blanka Evžena nadšeně hltá a poslouchá. A náramně se u toho baví. Ovšem jen do doby, kdy do kuchyně vpadne Luděk. Ten vypadá, že Evžena poslouchat nechce, a že mu na jeho židli, v jeho kuchyni, s jeho ženou, dost překáží. S arogancí, avšak s elegancí jemu vlastní, Evžena vyhodí. A Blance rázem spadne úsměv. A na něžnosti s Luďkem už vůbec nemá náladu. Rozhodne se Evženovi napsat nevinnou, ale pro ni důležitou zprávu. 

 

Zdroj:

  • Autorský text
Zdroj článku:
  • Autorský text