Jan Řezníček z Ulice má rád muzikály a nadváhu shazuje i tancem

Jan Řezníček z Ulice má rád muzikály a nadváhu shazuje i tancem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladý herec Jan Řezníček nebyl ještě před pár lety divákům příliš znám. Na jaře 2017 ale začal hrát v Ulici, kde byl nepřehlédnutelný – doslova. S nadváhou se však rozhodl zatočit a podařilo se mu shodit už 50 kilo.

Řezníček řezníkem

Skoro to vypadá, jako by příjmení Jana Řezníčka osudově přitáhlo první zásadní roli, díky níž se zviditelnil – řezníka v Ulici. Dobrácký Pavlík Pelc se přiženil do rodiny Nyklových. Stejně jako všechny ostatní postavy seriálu si prošel četnými příkořími, dokonce byl podezřelý z brutálního napadení bývalého starosty, ale právě teď se zdá, že se mu blýská na lepší časy.

S manželkou Vendulkou se těší na miminko, podařilo se mu najít hezký nový byt a budoucnost pro něj vypadá slibně.

Kariéra se rozjíždí

Po Ulici přišlo pár dalších příležitostí – Jan Řezníček se objevil např. ve dvou epizodách úspěšného seriálu Most! nebo v jednom díle seriálu Doktor Martin. Hrál také v televizním filmu Ulice v karanténě či romantické komedii Casting na lásku.

Objeví se rovněž v chystané komedii Pánský klub (2022). Stejnojmenná divadelní hra debutujícího režiséra se v Divadle Na Jezerce stala hitem. Jan Řezníček si vyzkoušel i roli režiséra při tvorbě krátkometrážního studentského filmu Katana noci, k němuž napsal scénář spolu s Ondřejem Šálkem.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Boky jako skříň už ho netrápí

Od září 2020 bojuje Jan Řezníček s nadváhou a nutno uznat, že úspěšně. Podařilo se mu zhubnout už 50 kilogramů, což je zjevné na první pohled. Jak sám říká, už jako kluk byl mohutný, ale s přibývajícím věkem si začal uvědomovat, že je třeba myslet na své zdraví a cítit se dobře.

Hodně ho namotivoval herecký kolega Václav Svoboda, jenž v Ulici hraje Pavlíkova tchána Lumíra Nykla a který má sám s hubnutím zkušenosti. Jan Řezníček začal docházet k výživové poradkyni a pravidelně jíst, o čemž se rozpovídal také v Show Jana Krause.

Tam vyšlo najevo např. i to, že Jan Řezníček rád tancuje – ne snad pravidelně, ale určitě s chutí. Kdyby mohl, nejspíš by tancoval i ve svém bytě, ale nedostatek prostoru mu to úplně nedovoluje. Stejně tak ho baví zpívat – ne že by to uměl – a rád chodívá na muzikály.

Účinkuje i v Letních shakespearovských slavnostech

Jan Řezníček vyrůstal v pražských Kobylisích, a i když by tomu možná leckdo nevěřil, celý život se věnoval nějakým sportovním činnostem, zejména v létě. Zimu příliš v oblibě nemá, nelyžuje ani se nekamarádí s běžkami. Začínal s karate a svého času hrával volejbal. Vůbec nejvíce se ale vydováděl na divadelních prknech.

V současnosti účinkuje v divadlech Rokoko, Bez zábradlí a Divadle Na Jezerce. Milovníci Shakespeara ho mohou vídat i při tradičních letních slavnostech. Právě na jevišti, kde často vystupuje ve fyzicky náročných představeních, vnímá úbytek váhy nejvýrazněji. Na jeho proměnu svým způsobem doplatily divadelní kostymérky, které pak byly nuceny přešívat plandavé kostýmy.

 

Zdroje: