Proč si hvězdy seriálu MOST! pochvalovaly práci režiséra?

Proč si hvězdy seriálu MOST! pochvalovaly práci režiséra?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jan Prušinovský, režisér slavného seriálu MOST!, dnes slaví 41. narozeniny. Proč si jej herci seriálu tak oblíbili, a s kým se již několikrát podílel na filmové a televizní tvorbě?

Skvělý režisér!

Mnoho herců, kteří se zúčastnili natáčení legendárního a velmi populárního seriálu MOST!, si nemohli vynachválit práci režiséra. Vyjadřoval se o něm představitel Luďana Martin Hofmann a cenil si toho, že nechal hercům prostor pro improvizaci. Podle jeho slov bylo i velmi výborné, že nechal kameru jet ještě o chvíli déle, než bylo původně v plánu. Situace tak díky hereckému obsazení dostala i další třešničku na dortu, která se v původním scénáři nevyskytovala.

Stopnout v přesně daný čas takovou skvadru, jako byl právě Martin Hofmann, Michal Isteník, Zdeněk Godla a Vadimír Škultéty, by byla věčná škoda. Režisér Prušinovský tak plně využil jejich hereckého potenciálu.

Již po ukončení seriálu se mnozí fanoušci ptali, zda bude pokračování. Režisér se v té době nechal slyšet, že o pokračování úspěšného seriálu nepřemýšlí, a že by měl příběh skončit právě v bodě, který nastal.

Tvůrčí dvojka

Seriál MOST! byl již několikátou spoluprací Jana Prušinovského a Petra Kolečka. V tomto seriálu se poprvé Prušinovský posadil pouze za režisérský stolek, ale v předchozích projektech pomáhal i s tvorbou scénáře. A to v seriálech Okresní přebor, Čtvrtá hvězda a Trpaslík. Tato tvůrčí dvojice je zapsaná i pod filmem Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka a pod pohádkovým televizním filmem Kdyby byly ryby z roku 2014.

Proč právě Trpaslík?

Jan Prušinovský se vyjádřil k volbě pohádkového námětu Trpaslíka se slovy, že mu osobně velmi chybí hravý svět Miloše Macourka v naší současné televizní a filmové tvorbě. Proto si vybral právě toto téma.

Dnešní oslavenec je ženatý a je otcem dvou dětí, se svou rodinou žije v Praze. Tak všechno nejlepší!