ZOO: Setkání Lady X a soudce Petra Kříže

ZOO: Setkání Lady X a soudce Petra Kříže
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínáte si na první setkání soudce Kříže a Lady X? Jak se z náhodného setkání rozvinula nejdůležitější dějová linka celého seriálu a jak do toho celého zapadá sázka Lady X a Markéty?

Lady X – tajemná osoba seriálu ZOO. Diváci samozřejmě vědí, že se jedná o hlavní postavu Viky Janečkovou, která si zpíváním v baru snaží splatit dluh a zároveň naplňuje svou touhu stát se zpěvačkou. Celé přestrojení je pouze divadlo pro fanoušky, kteří se na ni chodí do baru dívat. Sexy kostýmy, maska přes oči a fantastický hlas – to je Lady X. Rozhodně by nikdo nevěřil, že ve skutečnosti přes den pracuje jako chůva a švadlenka. Je to femme fatale celého seriálu a úplný opak Viky.

Petr Kříž, soudce, který Viky zaměstnává na hlídání svých dětí, je člověk na vysoké úrovni a spíše než v baru bychom ho čekali na večeři v luxusním podniku. Jak tedy dojde k jeho setkání s Lady X? Je to hezký, milý a upřímný chlap, ale jeho snoubenkou je trochu podlá a vypočítavá advokátka Markéta, která nemůže Viky přijít na jméno. Rozhodně nebude moc nadšená, až se dozví, že se Petr potkal s někým, jako je Lady X. Nejspíše bude rychle oheň na střeše.

Petr poprvé uviděl Lady X při jednom z jejích vystoupení. Už z prvního setkání bylo jasné, že Petra zaujala, jen si to dlouhou dobu nedokázal připustit. Každopádně při sebemenší příležitosti se snažil do baru jít a vidět Lady X na pódiu a ideálně i mimo něj. Tohoto zájmu si začala všímat i Petrova maminka a překvapivě to byla právě ona, kdo se snažil a stále snaží je dát dohromady.

Viky nejdříve nebyla úplně nadšená, že Petr chodí za Lady X do baru, ale hrála s ním tu hru dál, neodhalila mu svou skutečnou identitu. Při jednom z prvních setkání přesvědčil Břéťa Petra, aby koupil Lady X růži a oslovil ji. Viky v přestrojení samozřejmě Petra poznala, ale zachovala chladnou hlavu a hrála divadlo dál.

Při jednom z těchto prvních večerů, kdy Petr obdivoval představení tajemné dámy, se zároveň snažil zjistit, kdo to vlastně je. Začal s Břéťou tahat informace z barmanů. Došlo to tak daleko, že si Vojta vymyslel identické dvojče Viky. Alex Janečková je pro Petra doposud záhadou. Je to pouze alterego. Viky si do ní projektuje své touhy a poté, co jako Alex uzavřela sázku s Markétou, začalo jít do tuhého. Viky kromě vlastního zájmu hnal do Petrovy náruče i milion korun, který byl předmětem této sázky.

Jak už dnes všichni víme, Petr se do Lady X zamiloval a Viky samozřejmě do něj, ale zapletla se do spousty lží a přetvářek. To, co při prvních setkáních vypadalo jako počátek nádherného vztahu, je dnes směsice smutku, odmítnutí a sebezapření. Jestli se Petr vůbec někdy dozví pravdu o Lady X a jestli mu někdy Viky řekne o dítěti, které s ním čeká, zatím nevíme. Dost možná se v podzimních dílech seriálu konečně dočkáme rozuzlení celého trojúhelníku.

Zdroj článku:
  • Autorský text