Ulice: Hrdinové oblíbeného seriálu se příští týden ocitnou pod velkým tlakem

Ulice: Hrdinové oblíbeného seriálu se příští týden ocitnou pod velkým tlakem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šíma bude nucen čelit šikanátorům, Prokop obdrží vážné zprávy z nemocnice a Klímovi se budou potýkat s nezvaným hostem. Karla nezvládne všestranný tlak a vybouchne, zatímco Lumírův vztah se ocitne v ohrožení kvůli Lexíkovi.

Šíma se stane obětí šikany

Šíma nastoupil do své bývalé školy a zřejmě doufal, že to pro něj bude návrat do starého dobrého prostředí. Bohužel si ho vyhlédnou dva starší kluci, kteří na něj mají spadeno snad proto, že je nový, navíc přijel z Německa a dovolil si dostat jedničku za referát o řopících neboli lehkém opevnění. Spolužáci mu kvůli tomu začnou posměšně přezdívat Řopík, předběhnou ho ve frontě na oběd a zkrátka se mu rozhodnou znepříjemňovat život. Jak Šíma zareaguje na jejich urážky a obtěžování?

Prokopa zasáhne zpráva z nemocnice

Zatímco Irena se připravuje do Peru, Prokop se pomalu zabydluje v její ředitelně. V pondělí pronese humorné hlášení ve školním rozhlase a od úterý ho začnou pohlcovat náročné povinnosti. V nové pozici to nezkušený profesor nebude mít jednoduché a jeho situace se má ještě ztížit. Obdrží totiž telefonát z nemocnice.

Zdravotní sestra ho informuje, že jeho tatínek prodělal operaci. Prokopův život se obrátí vzhůru nohama, práce bude muset ustoupit do pozadí a na první místo přijde starost o nemocného rodiče. Proč mu táta nezavolal sám? Kdo Prokopa v těžké chvíli podpoří?

Prokopův strast na postu ředitele nebude jednoduchý, Zdroj: TV Nova

Klímovi čelí nezvanému návštěvníkovi

Na nezvaných návštěvách je nejhorší, že si neuvědomují, že jsou nezvané. Obtěžují svou přítomností a nezáleží jim na tom, že dávno překročily únosnou míru. Právě s takovou návštěvou se musejí potýkat Klímovi. Hlavně Vítek kvůli ní strádá. Ačkoli dokáže být tolerantní a trpělivý, nehodlá si nechat líbit úplně všechno. Vyhodit nežádoucího hosta však může být těžší, než se zdá, když dotyčný trpí zdravotními komplikacemi. Aby tak museli Klímovi volat záchranku! Kdo se jim postará o nepříjemnou noc?

Karla je kvůli Jakubovi pod velkým tlakem

Po traumatizujících událostech minulého týdne se Karla pokouší vzpamatovat. To, že ji Jakub vydíral pokusem o sebevraždu, je dost hrozné samo o sobě. Ale přestože byl odvezen na psychiatrii, její trápení nekončí. Marečkovi celou záležitost neúnavně probírají znovu a znovu.

Zejména Věrku Jakubův čin zasáhl. Neustále se pokouší dopátrat jeho příčin – odhodlaná pomoci, jak jen to bude možné. Bohužel si neuvědomuje, že svými otázkami vystavuje Karlu nesnesitelnému tlaku. Najednou nervy povolí a na povrch se vyvalí překvapivé pravdy…

Lexík si začne tátu hlídat

Vilma nemůže Kateřině přijít na jméno od chvíle, co se v Ulici objevila, snad proto, že pochází z Děčína jako její nesmiřitelná rivalka Vavrušková. Kateřina je však docela jiná, milá a sympatická, a tak není divu, že se do ní Lumír až po uši zamiloval.

Poté, co ztratil Světlanu, by chtěl být konečně zase šťastný, ale bohužel mu to rodina komplikuje. K nevraživé Vilmě se od nepovedené narozeninové oslavy přidal už i Lexík, který míval Krabici rád, ale teď se k ní chová úplně jinak. Kateřina začne zvažovat zásadní změnu. K čemu se odhodlá?