Ulice a její 4318. díl: Na Karlu praskne, že byla za Štěpánkem. Kryštof ji zpovídá. Ustojí Karla domácí výslech?

Ulice a její 4318. díl: Na Karlu praskne, že byla za Štěpánkem. Kryštof ji zpovídá. Ustojí Karla domácí výslech?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilma se dohaduje s Lumírem. Znovu kvůli Kateřině. Blíží se Lexíkova oslava narozenin, která s ní ještě více zamává. Karla se snaží ututlat její přítomnost při policejním zásahu proti Štěpánkovi, je to však marné. Nečekaně ji prozradí noviny.

Karla utekla z místa činu. Z místa, kde zachraňovala psychicky vyšinutého Štěpánka před sebevraždou. Poručil jí to Jirka Herman, kterého požádala, aby jí přispěchal na pomoc. Karla nemůže říct o téhle události nic ani doma, i když kvůli ní zmeškala rodinnou akci.

Jediné, co Kryštofovi prozradila, bylo, že ji odvolali na výjezd k sebevrahovi. Karlina sólo akce však bude mít dohru a Jirka Herman musí nadřízenému podat hlášení. Karlu z toho úplně vynechat nemůže, a tak si skutečný příběh alespoň pozmění. U vedení jim to projde, a to dokonce skvěle, ale na řadě je ještě výslech Štěpánka, který je zavřený na psychiatrii. 

V novinách vyjde článek o policejním zásahu, při kterém byl zachráněn mladý scenárista a spisovatel Jakub Š. V novinách si právě čte pan Mareček sportovní rubriku a Věra článek zahlédne na titulní straně. Marečkovi jsou právě na návštěvě u Karly a Kryštofa. Kryštof je také u toho a okamžitě si to spojí.

Karlu potom zpovídá, ale ta mu stále odmítá cokoliv říct, protože přece nemůže. Do Karly verbuje i Věra Marečková, která cítí povinnost Jakubovi pomoct. Ani Kryštof se jen tak nevzdává. Přijde mu minimálně divné, že se mu Karla o Štěpánkovi nechtěla zmínit ani slovem. Karla rozhovor ustojí, ale jen díky tomu, že Kryštof odchází do práce. Po jeho odchodu se zhroutí. 

Zdroj: TV Nova

Lumír dostává další lekci od Vilmy. Má s ním potřebu pořád dokola rozebírat jeho vztah s hospodskou Kateřinou, který Vilma absolutně neschvaluje. Tohle sice není to největší téma nadcházejících dní, ale stejně v něm bude Kateřina hrát velkou roli.

Všichni žijí Lexíkovou oslavou narozenin. Lumír by však na ni chtěl pozvat právě i Kateřinu, protože ji má opravdu rád a přeje si, aby se stala součástí rodiny. Řekne své přání Vendule, která mu to stejně jako Ingrid vymlouvá. A to zase jen kvůli Vilmě.

Celé dilema za Lumíra vyřeší Lexík, který dá Kateřině pozvánku na oslavu sám od sebe. Lumír v tom vidí skvělé řešení, ale Kateřině se to nezdá. Bojí se totiž Vilminy reakce. A právem. Lumír totiž oznámí Vilmě, že Kateřina na oslavě bude. Vilma se rozčiluje, Lumírovi to vyčte a nasupená odejde pryč z bistra. 

Bára dostane příležitost odjet na měsíc do Izraeli s rodinou, které hlídá syna. Oznámí to Frantovi, který proti tomu nemá žádné námitky, naopak to Báře okamžitě posvětí, což je rychlejší, než by očekávala. Ještě štěstí, že Bára není žárlivá. Mohla by si totiž myslet, že Frantovi přijde její odjezd naopak vhod. Jejich vztah totiž poslední dobou poznamenává Skyler, její rozchod s přítelem a její častá přítomnost u nich doma nebo v jejich okolí. Jiná přítelkyně by v Bářině kůži odjezd na takovou dobu hodně zvážila.

Zdroj článku:
  • Autorský text