Jakub Štáfek: Dobrá zpráva pro všechny, kdo mají tohoto fešáka rádi v dramatických rolích

Jakub Štáfek: Dobrá zpráva pro všechny, kdo mají tohoto fešáka rádi v dramatických rolích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby žil v Hollywoodu, nejspíš by ho dětství strávené před kamerou svedlo na scestí plné drog a špatné společnosti. V malém českém rybníčku z něj však vyrost herec, který nepřestává překvapovat talentem i nápady.

Časy, kdy Jakub v roli puberťáka Matěje zlobil své seriálové rodiče, učitele a sestru v Ulici, jsou dávno pryč a z hubeňourka vyrostl pěkný chlap. A už brzy si ho užijeme v dalším seriálu s názvem Extraktoři. Vypadá to, že se TV Nova vydala s vlastní tvorbou správnou cestou. Po povedené minisérii Matematika zločinu diváky láká na seriál s hodně zajímavou zápletkou.

Pro Jakuba Štáfka to není první dramatická role. Už v seriálu Specialisté předvedl, že není jen střelený fotbalista Lavi, ale umí dobře pojmout i vážnou roli. Navíc si tak trošku pěstuje image drsňáka svými sportovními aktivitami. V roce 2019 se dokonce předvedl v profesionálním zápase a jako bojovník MMA složil soupeře hned v prvním kole.

Jako otec od dvou malých dětí (Olivie a Jasmína) si asi na další tvrdé zápasy chvíli počká, ale i tak se mu musí nechat, že má styl. Kdo by to byl řekl do nezbedy, který běhal kolem krámku Niklové, že z něj vyroste skvělý herec, režisér, scenárista a sportovec.

Extraktoři

O své nové roli Jakub prozradil:

Hraju tam operativce civilní rozvědky. Pomáháme lidem, kteří se dostanou do problému mimo hranice České republiky. Špionážní žánr mě baví a jsem rád, že tady něco takového vzniká.

Extraktoři tak budou možná příjemnou změnou v záplavě kriminálních a romantických seriálů. Jejich práce je tak tajná, že když se povede, nikdo o nich ani neví a také jim za záchranu nepoděkuje. Jak lidé stále více jezdí do zahraničí a často nerozvážně volí země nebo společnost, se kterou se seznámí, bude mít tento tým práce nad hlavu. A nejvíce napínavé je to, že v cizí zemi, kde operují, nemají žádnou pravomoc. Jejich nejsilnějšími zbraněmi je odvaha a schopnost se rychle rozhodovat.

tym Extraktoři
tým Extraktoři | Zdroj: TV Nova

Jakub Štáfek (jako Ted) v tom nebude sám – dalším operativcem tajných služeb s vojenským výcvikem je Jan Révai (jako Petr). Petr je zkušeným agentem a jeho prací je hlavně kontakt s lidmi a analytická práce kolem dané situace. Teodor (Ted) kryje Petrovi záda, zajišťuje únikové cesty a když je třeba, zasáhne i fyzicky. Ted je mladý idealista s vlasteneckým cítěním. Na práci ho baví hlavně ta akční část. V tom se od Petra hodně liší. Petr je spíše cynický, ale svého kolegu má rád téměř jako syna. Vztah kolegů je velmi specifický, protože vzhledem k práci, kterou dělají, si musí stoprocentně věřit.

záběr ze seriálu
záběr ze seriálu | Zdroj: TV Nova

V seriálu nesmí chybět ani ženský element. Roli důstojnice rozvědky Leony Váchové si zkusila Pavla Gajdošíková. Ta je převedena do nově vzniklého týmu Extrakce spolu s Tedem a Petrem. Herečka popisuje svou postavu jako ženu s komplikovanou minulostí, která právě v akční práci nachází způsob, jak si vyčistit hlavu a srovnat mysl.

Zdroje článku: