Ustojí Klíma podnikání s Knoblochem?

Ustojí Klíma podnikání s Knoblochem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Knoblocha Klímovi seslalo samo nebe. Už si totiž nevěděl rady, kde se uvrtá, aby mohl být opět živitelem své rodiny. A tu ho jednou potkal v hospodě, dal si s ním pivo a nabídl se, že mu půjde pomáhat na stavbu. Z toho Iva neměla vůbec radost, jak se ale později ukázalo, byl to jen malinký krůček správným směrem.

Od pomocných prací k podnikání 

Jednu dobu to v Ulici dokonce vypadalo, že diváci budou moci proniknout do zákulisí pohřebnictví. Vítek Klíma totiž plánoval, že rozjede alternativní služby v pohřebnictví, které pozůstalým pomohou pohřeb svých blízkých lépe naplánovat. Později se ale ukázalo, že tak jednoduché to rozhodně nebude. Když už na něj tlačila manželka Iva, aby si konečně něco našel nebo se ještě lépe vrátil do banky, narazil na Knoblocha.

Miloš Knobloch je zajímavý člověk, kterému musíte přijít na chuť, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Ten ho oslovoval pane inženýre a dělal si z něj srandu, že jako pomocník na stavbě nepřežije ani den. Moc šancí Vítkovi nedávala ani jeho vlastní žena. Ta si malovala, že bude Vítek po fyzické dřině tak zničený, že se další den na stavbě už ani neukáže. Opak byl ale pravdou a Vítek vydržel delší dobu, než kdokoliv čekal. A nejen to. Všechny ty natažené svaly a modřiny stály za to! Díky tomu se Vítek rozhodl, že s Knoblochem začne podnikat na vlastní pěst. 

Podnikání s Knoblochem by bylo růžové, kdyby se Knobloch držel toho, co umí nejlépe, tedy stavebnictví. Místo toho se Miloš montuje do administrativních věcí a neustále pro vizitky a web firmy prosazuje svoje někdy infantilní básně a rýmovačky.

Dobrým nástrojem na Miloše je jeho manželka Eva 

Právě Milošovo rýmování leze Vítkovi na nervy jako nic předtím. Už se mu vymluvil, že básním vůbec nerozumí, a tak je číst nebude. Miloš si ale nedá říct a už sepsal dlouhou báseň pro Ditu, která pro jejich firmu znamená první zakázku. Ještě že má Vítek svou manželku Ivu, která se spřátelila s manželkou Knoblocha Evou. Ta už ví, jaké páky na Miloše fungují, a nebojí se je použít. Tak se zdá, že i díky ní má Vítek šanci podnikání s Milošem přežít. 

Zdroj článku:
  • Autorský text