Premiérový díl Odznaku Vysočina: Vyděračský případ ukáže, že Kateřina je schopná policistka, ale dusno na oddělení zůstává

Premiérový díl Odznaku Vysočina: Vyděračský případ ukáže, že Kateřina je schopná policistka, ale dusno na oddělení zůstává
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kateřina podstoupila vyšetření kvůli nechtěnému těhotenství, manželovi se ale nesvěřila. Zřejmě by z její volby nebyl nadšený. Do práce přišla brzy a byla překvapená, že tam Dana Skálová už je. Ta půjčila výslechovou místnost Ondřejovskému pro svědka, který se přihlásil na základě článku o Jůlince.

Jak se ukázalo, svědek nebyl osobou, která byla přímo na místě, kde rodina Maxova žila. Šlo o příbuzného, který tam tenkrát žil v sousedství a roky si stěžoval, že ho policie nevyslechla. Jednalo se o velice pečlivého člověka, který si vše zapisoval do sešitu, a tak po něm zůstalo písemné svědectví. Poznamenal si, že u domu Maxových stálo v den tragické události auto. Svědek si zapsal i část poznávací značky vozu.

V době, kdy Ondřejovský vyslýchal svědka, konečně Dana a Kateřina probraly problém její spolupráce s Ondřejovským. Dana jí od srdce řekla, že jejich vztah už nikdy nebude jako dřív a že Kateřině nijak nepomůže, když jí koupí cestou do práce snídani. Jednou se zachovala vůči ní a celému oddělení tak, že o nějaké důvěře už nemůže být řeč. Vypadá to však, že Kateřina je tak zažrána do „svého poslání”, že je rozhodnuta s Ondřejovským i nadále spolupracovat, aniž by jí docházelo, že jde proti oddělení, v němž pracuje.

Dokonce přišla za Karlem a pokusila se ho ve věci starého případu vyslýchat. Karel už je z toho na nervy a bojí se, že by kvůli ní mohl po dvaceti letech přijít o práci. To ho vede k tomu, že si doma projde své staré poznámky k případu a zápisník přinese Kateřině s tím, že je to to jediné, čím může přispět. Na oplátku od Kateřiny chce, aby se za něj u Ondřejovského přimluvila, aby jej už z vyšetřování vynechali.

Kateřině práce u stolu jde – pomocí jeho poznámek snadno zjistí to, komu patřil vůz, který tam tenkrát stál. Náležitě si tím šplhne u Ondřejovského, a dokonce se mu nabídne, že sama projde záznamy, které po svém příbuzném přinesl ráno svědek.

Nejen případem Jůlinka se však kriminalisté musí zaobírat. Na světě je nový případ, který začne vyděračskými dopisy a oběšenou aktivistkou na půdě. Je zcela zřejmé, že prvním z dopisů, kterým hrozila vyhozením přehrady do vzduchu, pokud se bude pokračovat se stavbou ubytovny pro cizince, případ nekončí. Dopisy chodí i po její smrti, ale tentokrát už chce vyděrač i miliony korun, jinak hrozí bombovým útokem.

Tak začíná vyšetřování, které na správnou stopu přivede Kateřina, která je jako analytik velmi šikovná. Nejen, že najde jiný případ, který se až moc podobá oběšení mladé aktivistky, ale dokonce vymyslí jednoduchý plán, jak se ve vyšetřování posunout.

Petr Bach se dobrovolně hlásí jako doprovod poštovního vozu, aby policie věděla, kde se dopisy dostávají do schránky. Tato práce mu není vůbec nepříjemná, protože mladá poštovní doručovatelka je vtipná a bystrá. Oba dva si už od prvního setkání uvědomili, že je něco ve vzduchu.

Mladá pošťačka se ani nezlobí, když se nakonec kvůli případu dostane do nebezpečné situace. Ale první krok musí udělat ona, protože Petr Bach je sice velký drsňák, ale když jde o ženy, tak je to „váhavý střelec”.

Manžel Kateřiny našel potvrzení od lékaře, že jeho žena může podstoupit přerušení těhotenství. To bude mít asi neoblíbená kapitánka doma co vysvětlovat.

Zdroj článku:
  • autorský text