Odznak Vysočina: Jeden zajímavý případ za druhým. Válka pytláků a myslivců si vyžádala i lidskou oběť

Odznak Vysočina: Jeden zajímavý případ za druhým. Válka pytláků a myslivců si vyžádala i lidskou oběť
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Druhá řada seriálu nabízí jednu zajímavou epizodu za druhou. Epizoda 5 je našlapaná dějem. Pro Bacha jde o hodně osobní záležitost, protože myslivci, na které padlo podezření ze zastřelení jiného myslivce, byli z vesnice, kde Bach vyrůstal. S jedním obviněným se dokonce v dětství přátelil.

Na oddělení je stále cítit nervozita kvůli Kateřině a její spolupráci s Ondřejovským. Když Bach zjistil, že se Dana ostatním nezmínila, pravdu Karlovi i mladému Vaškovi řekl sám. Podle něj by měli vědět to, s kým sdílí jednu kancelář. Kateřina si bude muset zvyknout, že pracně vybudovaná důvěra, na které, jako poslední příchozí do týmu Skálové, musela zapracovat, je pryč. Není to však jediná starost, kterou má. Je těhotná a v současností si neumí představit, že by měla další dítě. Manžela tak o svém stavu neinformuje a chce jít na potrat. Ani to však pro ni není jednoduché. 

Debatu o jejím chování v práci přeruší další případ. Do nemocnice přivezli dva mladí muži postřeleného myslivce, který hned po příjezdu do nemocnice umírá. Policie začíná vyšetřovat mladíky, kteří do nemocnice myslivce dopravili. Ti tvrdí, že po nich začali střílet myslivci brzy ráno, když jeli z lesa. Tam jeli muži údajně pro dřevo. 

Jenže právě v tomto lese dlouhodobě řádí pytláci, a proto myslivci drží hlídky, aby škodnou v revíru chytili, když už to nedokáže policie. Muže z myslivecké hlídky Bach zná, proto moc nechce věřit tomu, že by si hráli na strážce zákona a stříleli na jedoucí auto kulovnicemi. Muži přiznali, že stříleli, ale do vzduchu. Vše se zamotá, když expertíza prokáže, že střela, která způsobila smrt myslivce, nebyla vystřelena ze zbraní myslivecké hlídky, a tak ani průstřel auta nedává smysl.  

Petr Bach s otcem
Petr Bach s otcem. | Zdroj: TV Nova

Bach je pod tlakem manželky jednoho z obviněných myslivců, která je jeho dávnou láskou. Jak vyplývá z děje, sotva dospělá s ním čekala dítě, ale on jí přemluvil k potratu. Musela si počkat řadu let, až do vyšetřování tohoto případu, než jí dokázal vysvětlit, že se bál, aby se mu nenarodilo postižené dítě, jakým byl i jeho bratr.  

A znovu se ozývá Ondřejovský a s ním další rozhovory na téma Jůlinka. Dana se konečně dozvídá, která nahrávka vyšetřujícího kriminalistu zaujala. Paradoxně byla zřejmě pořízena tak, že se jí nahrávání zapnulo nechtěně v kapse. Přesto se jí dotýká, že si Petr Ondřejovský myslí, že mohla otce Jůlinky zachránit a neudělala to jen proto, že byl v jejích očích vrahem své ženy. Ale jak měla žena, která z tenkého ledu sebrala prochladlé dítě, tahat muže z vody v místě, kde byl led tak tenký, že se pod ním propadl? 

Petr Ondřejovský
Petr Ondřejovský. | Zdroj: TV Nova

Ale to není jediná věc, která Ondřejovského zaujala. Se záchranou Jůlinky a utopením jejího otce byl případ uzavřen. Ve spise nejsou výpovědi svědků, nikdo nepovažoval za nutné se v případu dále vrtat. Jenže Ondřejovský má teď nový trumf v rukávu. Ozval se mu nový svědek, který v místě vraždy a v době vraždy viděl další osobu. Je přesvědčený, že právě tento svědek objasní některé nedořešené záhady. 

A i nový případ se dočkal zvratů. Bach se vrátil do lesa, kam měli mladíci údajně jet pro dřevo. Pozval si i policistku se psem. Pes odkryl další závažné stopy, které nakonec skutečného pachatele odhalí.  

Zdroj článku:
  • autorský článek