Veronika Maléřová z Ulice našla štěstí se zubařem

Veronika Maléřová z Ulice našla štěstí se zubařem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milá a dobrosrdečná Veronika si už během svého účinkování prožila těžké chvíle, ale vždy dokázala vstát a pokračovat. Kdo Veroniku svedl během jejího manželství? Co ji donutilo změnit životní tempo? A s kým překonala náročný rozvod?

Z Moravy do velkoměsta

Veronika Maléřová se s rodinou do Ulice přistěhovala v roce 2014 z Moravy. Manžel Martin si v Praze našel práci, a aby nemusel dojíždět, přesunuli se do velkoměsta i s dětmi Filipem a Rozinou. Veronika měla obavy, že se ve městě neuplatní, ale brzy všechny přesvědčila o opaku. Začala pracovat v pekařství Vilmy Nyklové, kde byla několik let věrnou zaměstnankyní. Ve volném čase se věnovala svému velkému koníčku šití.

Ani Veronika není svatá

Manželství bylo harmonické, přesto se začaly objevovat mráčky. Veronika je silně věřící a navázala kamarádství s farářem Markem Rybou, kterému pomáhala na faře. Postupně však mezi nimi vznikalo pouto silnější než přátelství a zamilovali se do sebe.

Ovšem k ničemu mezi nimi nedošlo, protože Ryba Veroniku včas zabrzdil, zvítězilo u něj náboženské přesvědčení a dodržení desatera. Martin se o všem dozvěděl a dlouho nemohl Veronice odpustit, žili dokonce nějaká čas odděleně.

Maléřové ale na manželství velmi záleželo a sypala si popel na hlavu tak dlouho, dokud ji Martin neprominul.

Náročné budování kariéry

Po zažehnání partnerské krize dostala šanci pracovat v oboru, který vystudovala (je vyučená švadlena). Gabriela Pumrová založila módní salon a přivítala každou pomoc. Veronika se s Gabrielou skamarádila, a jelikož byla příkladnou pracovnicí a skvělou švadlenou, nabídla ji Gabriela vedoucí pozici, když sama dostala pracovní příležitost v Německu a chtěla se odstěhovat. Veronika váhala a pochybovala nad svými schopnostmi, ale nakonec přijala.

Nedokázala však odhadnout množství práce, chtěla všechno zvládnout sama, a tak trávila v práci více a více času, což nesl nelibě její manžel.

Ztráta manžela a pobyt v nemocnici

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Martin se ocitl na druhé koleji a byl si toho vědom. Když o něj začala projevovat zájem číšnice Šárka Pospíšilová, se kterou se seznámil v penzionu U Květy, neodolal. Veronika byla ochotná na všechno zapomenout, jen aby zůstala rodina pohromadě, ale Martin se již rozhodl a odstěhoval se k Šárce. Opuštěná manželka nesla situaci těžce, nabrala si ještě více práce a přecházela zdravotní problémy, až se nakupily a dostaly Veroniku do nemocnice s vážnými potížemi se zažíváním.

Zubař na bílém koni

Všechno zlé je k něčemu dobré. Poté, co se Veronika dostala zpátky života, přeskládala své priority a zpomalila pracovní tempo. Smířila se s odchodem Martina a začala žít nový život. Do cesty se jí připletl zubař Patrik Rousek a s jeho pomocí překonala rozvodové řízení, pochybnosti o novém vztahu a získala v sebe znovu víru.

Věrnou kamarádkou neumí být každý

Nyní se Veronika Maléřová objevuje v seriálu ve vedlejších dějových linkách, v poslední době převážně jako kamarádka Blanky Volákové, díky které se seznámila s Patrikem. Blance byla oporou během jejího boje s alkoholem a stojí při ní i během Blančiných komplikovaných vztahů. Jako kamarádka je Veronika nenahraditelná.  

Zdroje: