Ulice: Žofie se schová u Klímů doma před vyhrocenou hádkou rodičů

Ulice: Žofie se schová u Klímů doma před vyhrocenou hádkou rodičů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žofie nemůže bez souhlasu své mámy prakticky nic. Nemůže se ani vidět s vlastním tátou, kdy chce. Ve 4403. dílu je uvidí Dušková a ztropí jim scénu přímo na ulici. Magda chce naopak uhasit včerejší hádku s Prokopem, má však strach, jestli o to bude Prokop stát.
Mirek znovu v Magdině životě
Mirek znovu v Magdině životě, Zdroj: TV Nova 

Magda má velký strach, že definitivně přišla o Prokopa. Řekla mu toho předešlý večer tolik zlého a jedovatého. Křičela na něj, že kdyby ji tenkrát nechal na pokoji, mohla být už dávno vdaná za Mirka a oni dva by tu teď nemuseli spolu být a dohadovat se. To se Prokopa přirozeně hodně dotknulo a ranilo ho to. Přebral si to tak, že jí vlastně zničil život, když ji přemlouval, ať si Mirka nebere a je s ním. Označil Magdu za hádavou a za tu, co před vším umí jen utíkat.

Jak se však říká, ráno moudřejší večera. Příští den si totiž Magda uvědomí, co provedla, a s obavami říká Ireně, co se stalo. Irena ji uklidní a ujistí ji, že i tuhle hádku s Prokopem nakonec překonají. A to se také stane. Prokop se jde za Magdou omluvit do kabinetu, kde však znovu nachází Jirku Hložánka. Nepříjemně ho proto pozdraví a vyzvídá od Magdy, co od ní zase potřeboval, že znovu přišel. Jindy by se možná znovu pohádali, ale vzhledem k tomu, že na sebe všechno vykřičeli minulý večer a oba se mají za co omlouvat, návštěvu starosty Hložánka nakonec oba hodí za hlavu. 

Magda má znovu dost elánu, aby si důvěrně promluvila se studentkou Šedivou, o což ji požádala Irena Landová. Našla ji na dámském WC zvracet, s lahví vody s citronem, a tak usoudila, že může být také těhotná. Magda má být tedy ta, která opatrně zjistí, jestli je to pravda. Bere si tedy slečnu Šedivou do kabinetu a velmi obezřetně se vyptává, co se s ní děje. Nechtěla odejít ani domů, když ji ředitelka posílala.

Studentka se začne smát, když se jí Magda zeptá, jestli její potíže nepramení z toho, že je těhotná. Tím pravým důvodem, proč je v takovém stresu, jsou přemrštěné nároky profesora Kaliny na ni jako na žákyni. Ve fyzice jí dává zabrat a stejně jako dalším studentům jí dal písemku, která byla nad její síly. Z ostatních předmětů má přitom samé jedničky. Není sama, kdo má s profesorem Kalinou takové potíže. Stejné má i Žofie, které z fyziky vychází také trojka na vysvědčení. 

Žofie s tátou
Žofie s tátou, Zdroj: TV Nova 

Žofii by sice trojka z fyziky stačila, protože ví, že na to zkrátka nemá buňky, ale o tom nechce její máma ani slyšet. V porovnání s ní jsou praktiky profesora Kaliny úplně nevinné. Žofii tím moc trápí a nechce jí nic dovolit ani odpustit. Neexistuje dokonce, aby se Žofie viděla s vlastním tátou, kdy sama chce. Žofie se s ním však potají sejde, ale mají tu smůlu, že při odchodu z bistra právě vychází i paní Dušková od Ivy ze salonu. Když je spatří, vjede do ní takový vztek a stává se z ní hotová saň.

Začne na oba křičet, Žofčin táta si to nechce nechat líbit, a tak si své účty vyřizují přímo na ulici před všemi ostatními. Žofie chce utéct za Michalem, protože už hádku rodičů nemůže poslouchat, ale máma jí ani tohle nechce dovolit. V tom okamžiku zakročí Iva. Dušková jí ostře řekne, ať se do toho neplete, ale Iva ani tak neustoupí a pošle Žofii schovat se k nim domů. Tam Iva potom udělá všechno pro to, aby vyděšenou Žofii uklidnila. 

Zdroj článku:
  • Autorský text