Keanu Reeves: Brousil brusle, dělal manažera v obchodě s těstovinami a snil o velké roli

Keanu Reeves: Brousil brusle, dělal manažera v obchodě s těstovinami a snil o velké roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Keanu Reeves se narodil 2. 9. 1964 v Bejrútu. Po matce zdědil herecký talent a po otci exotický vzhled. V rodokmenu má ze strany otce, který se narodil na Havaji, britské, portugalské a čínské předky.

Atraktivní vzhled mu pomohl k prvním rolím

Dětství trávil v New Yorku a v Torontu. Mladý Reeves hrál na střední škole hokej a kdyby nevyhrálo herectví, nejspíš by byl hokejistou. Ale herectví vyhrálo. Nakonec ze školy odešel, aby zkusil štěstí u filmu.

Měl zajímavý vzhled, dobrou fyzickou kondici a talent. Na první role nemusel dlouho čekat. Pozornost na sebe strhl ve vedlejší roli ve filmu „Nebezpečné známosti“. Role ve filmu „Skvělé dobrodružství Billa a Teda“ už jeho popularitu značně posílila. Příběh dvou chlapců, kteří cestují časem a zažívají zábavná dobrodružství, se divákům líbil.

V roce 1991 si zahrál po boku Patricka Sweyzeho v akčním krimi filmu „Bod zlomu“. Snímek byl populární i u nás. Keanu si zahrál agenta FBI, který se má dostat do komunity surfařů a polapit v ní bandu, která si na svého koníčka vydělává velice rizikovým způsobem, bankovními loupežemi. Celé se to komplikuje v okamžiku, kdy se agent a šéf lupičů spřátelí.

Keanu vzpomíná na natáčení moc rád, a hlavně na Patricka, se kterým ještě před natáčením trávil několik měsíců na Havaji, kde se učili surfovat.

Herec z „A seznamu“

Ale teprve role policisty ve filmu „Nebezpečná rychlost“ se dostal na seznam nejžádanějších hollywoodských hvězd.

V roce 1997 se vzdal téměř celého honoráře, aby měla produkce dost peněz pro Al Pacina a mohl si tak s ním zahrát. Stejné to bylo s Genem Hackmanem.

A v roce 1999 přišel Matrix (A všichni už se těšíme na nové pokračování). Matrix byl hodně velkým překvapením a lidé odcházeli z kina s hlavou plnou nezodpovězených otázek. Film se lišil od všeho, co bylo doposud natočené a výborně zpracované sekvence s bojovým uměním přidaly filmu další rozměr. Reeves zde musel zase na kurz a tentokrát se učil kung-fu. Nemalou část honoráře (asi 75 milionů dolarů), které dostal za pokračování úspěšného snímku, rozdal lidem, kteří se starali o kostýmy a speciální efekty. Podle jeho názoru jejich ohodnocení nebylo dostatečné.

Prostý životní styl

Herec je svým vztahem k penězům proslulý. Žije velice střídmě a dává většinu svých příjmů na charitu. Jezdí metrem a nemá žádné hvězdné manýry.

Život už mu ušetřil nejednu ránu, a tak má své priority jinde, než v okázalosti a luxusu.

Reeves nedává rozhovory o soukromém životě, a tak zůstává trochu tajemný, přesto se o některých událostech z jeho života ví. Zemřel mu dobrý přítel na předávkování, sestra dostala leukemii a jeho přítelkyně porodila v osmém měsíci mrtvé dítě. Sama se za čas stala obětí dopravní nehody.

Volno tráví v pohybu

Herec patří k lidem, co moc neplánují, volno tráví jízdou na koni a surfováním, což jsou dovednosti, které se naučil kvůli filmování. Největší zálibou jsou ale motorky, a tak se prohání na rychlém stroji a občas se i trochu potluče.

Po „Matrixu“ už si role může pečlivě vybírat. K jeho známým snímkům patří „Constantine“, „Dům u jezera“, „Ďáblův advokát“, „47 roninů“, „John Wick“ (na pokračování se těšíme).

Čekání na další pokračování s oblíbeným hrdinou si můžete zkrátit shlédnutím snímku „Siberia“, který vás zavede do prostředí obchodu s diamanty. Film je v současnosti na Netflixu.