Zlín Film Festival startuje již 4. září. Nabídne nové filmy i technologické vychytávky

Zlín Film Festival startuje již 4. září. Nabídne nové filmy i technologické vychytávky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tradiční filmový festival ve Zlíně byl kvůli koronavirové krizi přesunut na září. Již 60. ročník mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež letos nabídne pestrý program a také rozšířenou realitu.

Mobilní aplikace nabídne rozšířenou realitu

Návštěvníci si mohou stáhnout do svých smartphonů aplikaci s názvem AR ZFF – ta jim umožní vstup do rozšířené reality festivalového světa. Ikony naleznou například na historických velkoplošných snímcích, které budou umístěny v parku Komenského.

Přehlídka současných filmů

Filmový program nabídne například snímek Operace mumie z roku 2019 nebo snímek zachycující osudy mladých inovátorů z celého světa s názvem Vynálezci zítřka, který byl natočen v roce 2018. Představí se i dva loňské filmy s vesmírnou tématikou – Monstrum a Vesmírní přátelé. V sekci Soutěž evropských dokumentárních filmů pro děti a mládež se bude prezentovat polský snímek ukazující na skupinku dětí, kterým bylo řečeno, že mají vyhodit své učebnice. Dostaly jasný úkol – pokusit se sestavit testovací modely solární plachetnice satelitu přímo podle návrhu profesionálních inženýrů. Snímek nese název Inženýři ze základky (2020).

Doprovodný program nabídne filmový workshop i módní přehlídku

Návštěvníci festivalu se rozhodně nudit nebudou. Po celou dobu festivalu je bude provázet doprovodný program, ve kterém si to své najde skutečně každý. V sadech Svobody bude v rámci přednášek a workshopů probíhat Filmový workshop, v OZC Zlaté jablko se uskuteční módní přehlídka kostýmů z pohádky Největší dar, při které proběhne i možnost se nechat nalíčit. Večerníčkovo kino nabídne klasické i zbrusu nové večerní pohádky. V rámci technologické dílny si budou návštěvníci moci vyzkoušet malování 3D perem.

Zlín Film Festival bude probíhat od 4. do 10. září.