Netflix chystá další velký fantasy trhák Barbar Conan

Netflix chystá další velký fantasy trhák Barbar Conan
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po Zaklínači přichází Netflix s další dobrodružnou fantasy peckou s názvem Barbar Conan. Příběh o slavném válečníkovi bude mít po mnoha filmových zpracováních i svůj seriál.

Podle předlohy slavného komiksu z pera Roberta E. Howarda se natočilo již několik filmových adaptací, nejdříve v hlavní roli s Arnoldem Schwarzeneggrem, o několik let později jsme se dočkali Conana v podání ikonického Jasona Momoy. To však byly celovečerní snímky, které ač jsou úspěšné, nikdy nevykreslí celý děj tak dokonale, jako seriál. Naštěstí už na tuto formu zpracování nebudeme dlouho čekat, jelikož práva na zpracování tématu získal právě Netflix.

Příběh o barbaru Conanovi se odehrává v dávných dobách, kdy svět ovládalo nadpřirozeno. Conan žil jako dítě na venkově a žil běžný život, dokud jejich vesnici nenapadli válečníci, kteří pozabíjeli všechny dospělé a posléze zajali všechny děti. Ty odvezli a posléze mučili, během této doby všichni zemřeli, puč vydržel pouze Conan, který byl jako otrok prodán jako válečník a účastnil se gladiátorských soubojů. 

Jelikož každého soupeře porazil a jeho jméno si získávalo na věhlasu, později byl z otroctví propuštěn a vydá se na pouť, na které nachází i meč barbarského krále. S tím poráží i čarodějnici, která drží v zajetí jeho pozdějšího společníka. Barbar Conan celý život netouží po ničem jiném, než se pomstít za zkažené dětství a za smrt jeho rodičů a dalších obyvatelů vesnice, ve které žil. Proto se následně vydává zabít velitele válečníků, kteří vesnici před lety napadli.

Mezitím se ale poznává i s krásnou válečnicí, do které se zamiluje a ona do něj také, to ale celou situaci poněkud komplikuje.

Jak se s celým příběhem poperou producenti Netflixu se přesvědčíme snad už příští rok. Fanoušci Zaklínače a dalších úspěšných seriálů ze světa fantasy se mohou těšit.