V úterní Ulici se Irena bude chtít vzdát ředitelské funkce a Lumír znovu seřve matku

V úterní Ulici se Irena bude chtít vzdát ředitelské funkce a Lumír znovu seřve matku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena začne vážně uvažovat o rezignaci a bude záležet jenom na Magdě a Soně, jestli se jim podaří přesvědčit ji k méně ráznému řešení. Vilda a Vilma se po nepříjemné hádce usmíří, ale jejich štěstíčko jim opět zakalí nesnesitelný Lumír.

Lidumilka Soňa zmate Magdu

Po průšvihu s e-mailem, který záhadně zapadl do koše, sžírají Irenu pochybnosti o vlastní kompetenci a zdravém rozumu. Fakt, že nedělá práci dobře, a přitom kvůli ní zanedbává synka, ji přiměje zvažovat definitivní odchod. Opravdu jen tak složí funkci? Magda doufá, že k tomu nedojde, a pokusí se paní ředitelku přesvědčit o jejích četných kvalitách.

Soňa se jako vzorná zástupkyně musí tvářit, že s Magdou souhlasí, a přizvukovat vlastními ódami, aby Irenu povzbudila. Ve skutečnosti přitom za všemi problémy stojí ona a už se nemůže dočkat, až je bude naoko žehlit a zachraňovat školu před chybami těch údajně méně kompetentních.

O co té Soně vlastně jde?
O co té Soně vlastně jde? | Zdroj: TV Nova

Magda doporučí Ireně, aby si místo unáhleného rozhodování raději všechno v klidu promyslela během pár dní volna. Ředitelka na tento nápad nakonec přistoupí a Soňa poděkuje Magdě za to, že s ní před Irenou táhla za jeden provaz. Falešnice jedna vzbuzuje dojem, jako by jí skutečně leželo na srdci jen dobro paní ředitelky a celého gymnázia, proč tedy s Magdou dříve tak zametala, když seděla na ředitelské židli ona? Měla by snad slečna Procházková hledat nedostatky u sebe, nikoli u Soni? Ta totiž působí jako opravdová milovnice všech lidí, jenom ne jí samotné a samozřejmě Otíka.

Eddie vyjádří domněnku, že Magda s Otíkem možná zbytečně Soňu démonizují. Třeba šlo tenkrát, když sesadila Magdu, jen o nějaké nedorozumění, o chvilkový zkrat, který se nebude opakovat. Ale Magda dobře ví, že Soňa tehdy prováděla velmi promyšlené podrazy. Rozhodně se nejednalo o unáhlené jednání, ale důkladně provedený tah.

Vilmino utrácení dohání Lumíra k nepříčetnosti

Vilma si uvědomí, že se k Vildovi nezachovala pěkně, a v úterý za ním bude chtít zajet, aby se mu omluvila. Než ale stihne vykročit z bistra, objeví se v něm právě pan Burda s kyticí a vlastní omluvou. Mrzí ho, jak jeho poslední rande s Vilmou dopadlo, a ujistí ji, že jeho sousedka je pro něj pouhou kamarádkou. On má přece oči jen pro Vilmu!

Jejich krásné usmíření dojme Vendulu, ale pozlobí Lumíra, jak se dalo očekávat. Tomu prostě na Burdovi pořád něco vadí. Zřejmě už doufal, že se ti dva rozejdou a bude klid. Situace se ale ještě vyostří, když paní Nyklová přijde s nápadem vyrazit na víkendový wellness a zaplatit pobyt i za Vildu, protože on by si ho po finanční stránce nemohl dovolit.

Celé je to její výmysl, její iniciativa a také její ochota pozvat přítele a vše zaplatit z vlastního, ale Lumír se samozřejmě rozkřičí na celý byt a začne vypouštět všelijaká obvinění. Štve ho, že šetrná důchodkyně najednou bezhlavě rozhazuje kvůli chlapovi, kterého sotva zná. Zpochybní Vildovy city k Vilmě, čímž rozzlobí i ji a všechno pokazí.

Zdroj článku:
  • Autorský text