V páteční Ulici budou Lumír a Vilma soutěžit o to, kdo je větší žárlivec

V páteční Ulici budou Lumír a Vilma soutěžit o to, kdo je větší žárlivec
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír bude v páteční epizodě Ulice ještě více žárlit na Vildu, jenž si získá obdiv jeho rodiny, přátel a teď i kolegů z radnice. Vilda nicméně udělá dojem i na samotného pana Nykla. Žárlivost se nevyhne ani Vilmě, jíž leží v žaludku Vildova opěvovaná sousedka.

Vilma nestačí koukat. Lumír a Vilda společně na pivu

Vilda Burda je poslední dobou všude, alespoň podle Lumíra, který na starého pána naráží nejen u mámy doma, ale také v bistru, v hospodě a teď dokonce na radnici. Tam se Burda zastavil údajně proto, že se v politice dobře vyzná a má skvělé nápady, jak prospět lidem. Mladý a ambiciózní starosta Hložánek z něj bude u vytržení a domluví se s ním na zajištění schůzky s dalším starostou. Vzájemná spolupráce by mohla přinést mnoho výhod pro všechny.

Vildovi se podaří okouzlit rovněž Jirkovu sekretářku Áju, která se bude smíchy za břicho popadat z jeho veselých historek z vojny. Jediný Lumír se stále nakvašeně mračí, poněvadž má pocit, že ho všichni zrazují. Nejenže mu Vilda sebral máti a podmanil si celou jeho rodinu, nyní už ho hravě zastoupí také u kolegů.

Navzdory tomu všemu, anebo snad právě proto, Lumír pozve Vildu do hospody na pivo. Chystá se ho podrobit výslechu a nečiní tak zrovna v rukavičkách, ale Vilda to chápe – dokonce Lumíra ujistí, že ho má rád, i když ho vlastně ještě moc nezná. To, co o něm zatím ví, mu stačí. Ví, že Lumír je hodný a starostlivý syn, který se sice někdy chová nepříjemně, ale jen proto, že má zkrátka o maminku strach. Vilda mu nabídne, aby se místo těch „pánů“ oslovovali jmény, a povypráví mu další historku, jež Lumíra upřímně pobaví a rozesměje.

Přesto visí ve vzduchu otázka nad Burdovými záměry s Vilmou, ale právě na ni Vilda nemůže odpovědět. Je už ve věku, kdy určité věci neřeší, jelikož ani netuší, jak dlouho ještě bude na světě. Těší ho, když může s Vilmou trávit čas, chodit na procházky, povídat si u kávy, a nad plány do budoucna zkrátka neuvažuje. Věří však, že v paní Nyklové našel spřízněnou duši, a na to si s ním Lumír připije.

Vendula se zastaví v hospodě a všimne si, jak si ti dva nečekaně notují. Řekne o tom Vilmě, jež okamžitě znervózní z představy, že se Lumír bude chovat nemožně a celé jí to u Vildy pokazí. Vnučka ji ujistí, že to naopak vypadalo, jako by si pánové skvěle rozuměli, ale Vilma bude stejně jako na trní – částečně proto, že ji znejistily Vildovy ódy na jeho mladší, spolehlivou a milou sousedku, která mu hlídá jezevčíka a má i klíče od jeho domku. Vilma zkrátka žárlí a cítí se ohrožena. Má k tomu důvod?

Haně se podaří prodat penzion. Ocení to i Evžen

Vanda se v pátek objeví u Hany, která toho hned využije a pověří kamarádku nákupem nějakých věcí. Kupodivu jí rovnou svěří svou kreditní kartu i s kódem. Dělat něco takového zrovna u Vandy může být velmi riskantní, všichni dobře víme, co dokáže s naditou kreditkou a neukojitelnou touhou po novém šatníku. Jistě by si ale nedovolila Haně cokoli ukrást. Nemluvě o tom, že paní Šmýdová si o příjmech a výdajích udržuje přehled, ostatně se právě dozví, že jí na účet dorazily peníze za prodej penzionu.

Zdroj článku:
  • Autorský text