Vanda a Luděk, Milena s Radkem nebo svéráz Miloš: Kdysi nejotravnější postavy v Ulici dnes patří k nejoblíbenějším

Vanda a Luděk, Milena s Radkem nebo svéráz Miloš: Kdysi nejotravnější postavy v Ulici dnes patří k nejoblíbenějším
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pili nám krev a doháněli nás k šílenství. Přáli jsme jim jen to nejhorší, ale změnili se. Stačil zásah scenáristů, aby nesnesitelné povahy ustoupily před humornými situacemi plnými švandy. Najednou jsou to naši největší favorité – Lumča, Miloš, Vanda s Luďkem nebo drbna Kaštan, Radek a Milena.

Zkažený politik Nykl a omezený zedník Knobloch

Zavděčit se divákům Ulice je někdy těžké, obzvlášť pro postavy, kterým se podle scénáře musí dít pořád něco zlého. Pak vzdychají, naříkají, svou depresivní náladou nebo výbuchy vzteku rozčilují nejbližší okolí i ty, kteří sedí u televizních obrazovek. Poslední dobou je to případ celé rodiny Klímových s ukňouranou Ivou v čele.

„Rodina Klímových je jedna velká katastrofa, která kazí celou Ulici,“ objevuje se mezi komentáři na sociálních sítích a tento názor není ani zdaleka ojedinělý.

Na druhou stranu jsou i případy, kdy původně nepříjemné, nenáviděné, ba dokonce vyloženě zlé či vysmívané postavy prošly díky zásahu scenáristů zásadní změnou povahy. Dnes už si možná ani nevzpomeneme, proč nás kdysi tolik iritovaly, protože patří k našim největším oblíbencům.

Platí to např. o Lumíru Nyklovi nebo Miloši Knoblochovi. Jeden je v Ulici od začátku a původně tam vystupoval jako arogantní a zkorumpovaný politik, jemuž záleželo jenom na penězích. Postupně se polepšil a v současnosti z něho máme vtipného taťku od rodiny. Ale i jeho popularita se může otřást v základech. V těchto dnech divákům docela leze krkem Lumírovo chování k mámě a neutuchající podezíravost vůči panu Burdovi. S Vilmou jedná jako s nesvéprávnou a často si nebere servítky, což pochopitelně vyvolává kritiku.

Co se týče Miloše, kdysi býval nesnesitelný, nabručený zedník, jehož se bála Ema a snad i samotná manželka Eva. Měl zastaralé názory na výchovu a se vzpurnou Emou vůbec nezacházel v rukavičkách. Diváci proto dávali zabrat dokonce i jeho představiteli Jiřímu Štréblovi. Zašlo to tak daleko, že tvůrci raději změnili Miloše na trochu přitroublou, komickou postavičku.

Miloš a Eva někoho štvou, jiné baví.
Miloš a Eva někoho štvou, jiné baví. | Zdroj: TV Nova

Luděk a Vanda si našli cestu do našich srdcí

Postav, jež před lety patřily k nejotravnějším a časem se vypracovaly mezi favority diváků, by se našlo více. Co třeba Petr Kaštan, starý hypochondr, který ale ochotně pomáhá Michalovi a potažmo všem Klímovým? Nelze popřít, že si s ním člověk užije i spoustu legrace, podobně jako s věčně rozhádanými Radkem Mastným a Milenou Pumrovou. Ti se neustále montují dceři Gábině do života, avšak bez nich by to byla jen poloviční zábava.

Zapomínat bychom neměli ani na Vandu s Luďkem. Když si člověk uvědomí, jak nesnesitelní oba ještě nedávno byli a jak jsme jim přáli, aby se v manželství navzájem sežrali, ani se nechce věřit, že z toho vlastně vzešel jeden z nejoblíbenějších párů seriálu. Fanoušci Ulice jim teď upřímně fandí a užívají si ztřeštěné příhody ze života svérázné Vandy, která si vždy najde nový způsob, jak ten vztah Luďkovi okořenit. Ačkoli v nejnovějších epizodách to byl spíš on, kdo připravil pořádný šok jí. Navrhl totiž, aby si pořídili miminko. Tahle dvojice v kombinaci s nemluvnětem by mohla vnést do seriálu další slušnou porci zábavy.

Vanda a Luděk umějí rozesmát.
Vanda a Luděk umějí rozesmát. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: