Filmy o sériových vrazích. Které z nich byly natočeny podle skutečnosti

Filmy o sériových vrazích. Které z nich byly natočeny podle skutečnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Děsí vás samotný film, kde jeden jediný šílenec způsobí smrt celé řady osob? Za některými takovými snímky se ale skrývá skutečný příběh. Na následujících řádkách si představíme filmy, které dokumentují to vůbec nejzvrhlejší řádění sériových vrahů.

Psycho (1960) a Texaský masakr motorovou pilou (1974)

Ani jeden z filmů sice není přímo založen na skutečném případu, oba se ale inspirovali u stejného sériového vraha. Postava Normana Batese ze Psycha i Kožená tvář z Texaského masakru jsou inspirovány Edem Geinem, který vraždil v 50. letech minulého století ve Wisconsinu. Původně vykrádal hroby a částmi těl si zdobil svůj statek, z kůže vytvářel masky nebo celé obleky. Přál si být ženou, a tak si oblékal části jejich těl. 

To svým způsobem přejala fiktivní postava Batese. Motiv motorestu pochází od jeho první oběti, kterou byla v roce 1957 Mary Hoganová, majitelka motorestu. Prokázána mu byla ještě další oběť. Při vyšetřování jejího zmizení policisté náhodou narazili na Geina a při návštěvě jeho statku byli šokováni. Minimálně patnáct ženských těl zohavil a vytvářel z nich různé doplňky.

Zlo s lidskou tváří (2019)

Zac Efron v tomto snímku zvtárnil sériového vraha Teda Bundyho. Film poměrně přesně dokumentuje rozkol mezi Bundyho osobnostní intelektuála, která se věnovala právu a politice, jeho soukromým životem a pohnutky, které spočívaly ve zneužívání a vraždění mladých žen. Své oběti vyhledával na veřejných místech. Byl velmi sympatický, nebyl tak problém se záminkou zranění požádat o pomoc. V letech 1974-1978 podložitelně zavraždil třicet obětí, je ale pravděpodobné, že skutečné číslo je daleko vyšší. 

Vřískot

O tomhle snímku jste možná netušili, že je inspirován reálnými událostmi. Ostatně vražda party studentů je ten nejlacinější námět. Přesto k tomu došlo v roce 1990 na Floridě, když Danny Rolling během několika nocí zavraždil pět studentek, jejich těla zohavil a naaranžoval po místnosti. Spekuluje se, že jeho motivem bylo stát se stejnou hvězdou jako Ted Bundy.