Prošli nekonečnou Ordinací: Jaké byly osudy herců a jejich postav?

Prošli nekonečnou Ordinací: Jaké byly osudy herců a jejich postav?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě se vystřídaly už stovky herců. Pojďme si připomenout osudy některých hrdinů a jejich představitelů, které už na obrazovce nevídáme.

Markéta Častvaj (Plánková) alias Magda Tárová

Dějem doktorka Tárová zamíchala hlavně tehdy, když se stala doktorkou Mázlovou a vzala si gynekologa Čestmíra Mázla. Po peripetiích s marnou snahou o vlastního potomka byla její dějová linka ukončená. Magda umírá na komplikace po přechozené chřipce.

Z televizní obrazovky Markéta Častvaj nezmizela, zahrála si například v seriálech Krejzovi a Mordparta. Má za sebou také řadu divadelních rolí. Talentovaná herečka také zpívá a hraje na několik hudebních nástrojů.

Jan Šťastný alias Dalibor Frynta

Zkušený primář chirurgie skončil v seriálu nevesele. Scénáristé mu vepsali do seriálového osudu rakovinu. Po zdrcujícím verdiktu se Frynta rozhodne vzít si život.

Sympatický herec je velmi činorodý. Můžete ho vidět na televizní obrazovce i na divadelních prknech, ale také slyšet. Aktivně se totiž věnuje dabingu. Zahrál si například v seriálu Krejzovi, ve filmu Bastardi. Hlasem Jana Šťastného mluví v českém podání Antonio Banderas.

Dana Batulková alias Marie Pokorná

Seriálová lékařka skončila v seriálu za dramatických okolností. Postavu Dany Batulkové nechali scénáristé zemřít na selhání jater. Při náročných scénách plakali nejen diváci u obrazovek, z drsného loučení byl naměkko i televizní štáb.

Sympatická blondýnka patří k hereckým stálicím. V současné době se na obrazovkách objevuje v populárním seriálu Slunečná. Zahrála si také ve snímku Léto s gentlemanem.

Roman Zach alias Michal Šebek

Z pohledného lékaře šly do kolen hlavně divačky. Charismatický gynekolog nakonec dal vale Kamenici a v seriálu se odstěhoval do Prahy. Roman Zach mezitím „převlékl dres“ a zahrál si v primáckém seriálu Cesty domů.

Po pracovní stránce se mu po odchodu z nekonečného seriálu dařit nepřestalo. Účinkoval v show Star Dance a Tvoje tvář má známý hlas. Aktuálně opět na Primě hraje postavu lékaře v seriálu Modrý kód.